Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA anunță: Jurnaliştii trebuie să îşi desfăşoare activitatea fără a fi supuşi ameninţărilor sau presiunilor

CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului dezaprobă orice tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist.

Reacţia CNA vine în contextul evenimentelor recente soldate cu rănirea unor jurnalişti, conform agerpres.

"În contextul evenimentelor recente care s-au soldat cu rănirea unor jurnalişti, având în vedere rolul Consiliului Naţional al Audiovizualului de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, instituţia noastră dezaprobă fără echivoc orice tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist", precizează CNA.

Jurnaliştii trebuie să-şi desfăşoare activitatea fără a fi supuşi ameninţărilor sau presiunilor, iar autorităţile publice abilitate trebuie să le asigure protecţia, mai arată sursa citată.

"Indiferent de contextul politic, jurnaliştii trebuie să-şi desfăşoare activitatea fără a fi supuşi ameninţărilor sau presiunilor, iar dreptul la liberă exprimare şi obligaţia autorităţilor publice abilitate de a le asigura protecţia sunt prevăzute în Legea audiovizualului nr. 504 / 2002", afirmă CNA.

Joi, un jurnalist a fost lovit de un bărbat în timpul protestului organizat de AUR în faţa Ministerului Sănătăţii, agresorul fiind extras de jandarmi din mulţime şi dus la o secţie de Poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.