Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA este dominată autoritar de PSD și UDMR

facebook.com
jjj

Organizarea alegerilor la Consiliul Național al Audiovizualului, prilej pentru o nouă ciocnire între PSD și PNL-Administrația Prezidențială.

Într-o ședință cu ușile închise, lipsită de orice transparență și cu presa pe holuri, membrii Consiliului i-au votat pe cei care vor conduce instituția în următorii 6 ani.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Pentru poziția de președinte a fost doar o singură candidatură, cea a Monicăi Gubernat, propusă de PSD, iar pentru cea de vicepreședinte au fost două candidaturi, cea a lui Nicolae Bălașa, susținut, se pare, de Lia Olguța Vasilescu, și cea a lui Alexandru Kocsis, propus de PNL.

Din 11 voturi exprimate, Gubernat a obținut doar 7, dar va fi următorul președinte al CNA pentru următorii 6 ani, iar vicepreședinte va fi Nicolae Bălașa, tot cu 7 voturi obținute.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Surse din CNA spun că Alexandru Kocsis, care a obținut doar 4 voturi din 11, a spus în discursul de susținere a candidaturii că vrea să schimbe percepția de instituție puternic politizată pe care o are CNA și că votul de astăzi putea fi un mod prin care membrii să arate că în CNA nu sunt două grupuri politice, ci o singură echipă care lucrează în interesul publicului.

Mesajul lui Kocsis nu a convins, iar votul a arătat că în CNA sunt două grupuri politice, o majoritate PSD-UDMR și opoziția PNL-Administrația Prezidențială.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Dovadă că votul a fost pur politic este și faptul că Monica Gubernat a fost aleasă deși nu a prezentat niciun proiect de management, așa cum prevede regulamentul, iar unii dintre membrii CNA începuseră deja să voteze înainte de începerea discursurilor de susținere a candidaturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.