Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA întrerupe emisia postului Naşul TV pentru că nu a prezentat dovezi despre tunelurile secrete de sub Bucegi

SONY DSC

CNA întrerupe emisia postului Naşul TV pentru că nu a prezentat dovezi despre tunelurile secrete de sub Bucegi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat miercuri că sancţionează postul Naşul TV cu întreruperea emisiei pentru 10 minute, în data de 13 septembrie, de la ora 19.00, după ce reprezentanţilor postului li s-a solicitat să prezinte dovezi despre existenţa unor tuneluri secrete de sub Munţii Bucegi, subiect care a fost dezbătut într-o emisiune din luna mai.

Consiliul a reanalizat, miercuri, emisiunea „Să vorbim despre tine”, difuzată de postul Naşul TV în data de 05.05.2023 şi moderată de Gabriela Caliţescu.

Potrivit CNA, „în această ediţie, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini ca provenind din interiorul munţilor Bucegi, afirmând că aici ar exista „Tunele care duc în alte continente (...),Tunele enorme, incredibil de mari, aici în România” şi că „Au găsit tehnologie extraterestră în munţii noştri (...) O tehnologie extraordinar de avansată, care ar schimba tot sensul lumii pe pământ”.

Secvenţe relevante din ediţia respectivă au fost vizionate în şedinţa publică a CNA din 23.08.2023, dată la care membrii Consiliului au decis amânarea cu două saptămâni a speţei, pentru a oferi radiodifuzorului posibilitatea de a aduce dovezi în sprijinul acestor ipoteze.

Având în vedere că Naşul TV nu a prezentat dovezile solicitate şi ţinând cont de încălcarea repetată a dispoziţiilor art. (3) alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, Consiliul a decis să sancţioneze postul Naşul TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza, în data de 13.09.2023, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.