Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA: RCS & RDS SA - amendată cu 20.000 de lei pentru nerespectarea dispoziţiilor de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie

SONY DSC

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat marţi societatea RCS & RDS S.A. cu amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea dispoziţiilor privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţă publică, a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Control, ca urmare a solicitării Consiliului din şedinţa din 18.01.2022, referitoare la includerea şi poziţionarea tematică a serviciului de programe ALEPH NEWS în reţelele societăţii RCS & RDS S.A. Inspectorii teritoriali au efectuat controale în 22 de head-end-uri ale reţelelor de comunicaţii electronice aparţinând S.C. RCS & RDS SA. După analizarea acestor rapoarte, membrii Consiliului au decis să sancţioneze societatea RCS & RDS S.A. cu amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 4 alin (2) din Decizia CNA nr. 72 din 2 februarie 2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie.

Decizia CNA nr. 72 din 2 februarie 2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie, prevede la art. 4 (2) "Alocarea în frecvenţă a serviciilor de programe se face cu respectarea următoarelor cerinţe : a) serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică ; b) serviciile de programe de radio se alocă în frecvenţă după serviciile de programe de televiziune".

De asemenea, membrii CNA, în urma analizării solicitărilor privind modificări ale licenţelor audiovizuale, au decis să aplice S.C. Estrada TV SRL (Bucureşti) o somaţie publică, pentru încălcarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora "Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)".

Tot o somaţie publică a fost decisă şi pentru SC Delta Professional FM SRL, care nu a respectat dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Decizia CNA nr. 277 din 6 iunie 2013.

Decizia nr. 277 din 6 iunie 2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală, cu excepţia celor pentru difuzare în sistem digital terestru, precum şi condiţiile privind difuzarea de programe locale, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori prevede la art 12 (2) "Titularul licenţei audiovizuale are obligaţia să solicite CNA eliberarea/modificarea deciziei de autorizare, conform formularului-tip prevăzut în anexa nr. 1, în următoarele condiţii : a) în termen de maximum 60 de zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare acordate de ANCOM, în cazul difuzării pe cale radioelectrică terestră ; b) cu cel puţin 30 de zile înainte de data împlinirii termenului de retragere a licenţei prevăzut la art. 57 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, în cazul difuzării prin reţele de comunicaţii electronice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.