Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA, reacţie DURĂ la declaraţiile fostului şef al închisorilor: Au caracter manipulator

SONY DSC

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), critică dur reacţia fostului şef al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Sorin Dumitraşcu, făcută în contextul revoltelor din mai multe penitenciare, şi îi solicită să retracteze sau să aducă probe care să susţină declaraţiile acuzatoare pe care le-a făcut la adresa a două televiziuni.

Jucan consideră că astfel de declaraţii afectează independenţa presei, au caracter manipulator şi, în lipsa unor probe certe, reprezintă „un atac nepermis“ la adresa celor două instituţii de presă.

„Speculaţiile de acest tip, formulate ca certitudine de către un fost oficial al statului, nu au ce să caute într-o societate a dezbaterii, într-o societate care înţelege necesitatea informării, cu atât mai mult cu cât subiectul în cauză este de domeniul drepturilor omului“, a spus Jucan, informează Adevărul.

Oana Zăvoranu aruncă BOMBA despre Tudy: Noi filmulețe vor fi publicate

Potrivit membrului CNA, prin similitudine, din declaraţia fostului şef al ANP reiese că jurnaliştii nu ar mai trebui să dezbată teme referitoare la investiţiile în infrastructura rutieră, sistemul de sănătate publică ori starea învăţământului din cauză că, cel mai probabil, aceştia sunt interesaţi în mod direct să poată să conducă un autoturism în siguranţă, să nu moară în spitale sau copiii lor să nu îşi rateze şansa la educaţia care li se cuvine.

ÎCCJ îl contrazice pe Adrian Severin: A ştiut că îşi oferă serviciile de europarlamentar contracost

„Toate temele enumerate, inclusiv aceea referitoare la situaţia din penitenciarele româneşti, se cuvin a fi prezentate publicului, fiind de o gravitate excepţională“, a subliniat membrul CNA.

Reacția membrului CNA vine după ce fostul şef al ANP, Sorin Dumitraşcu, a acordat un interviu agenţiei HotNews.ro în care afirmă că presiunile mediatice ale unor trusturi patronate sau finanţate de actuali puşcăriaşi reprezintă unul dintre motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie. Televiziunile la care face referire sunt Antena 3 şi Realitatea TV, în ultima vreme acestea tratând pe larg condiţiile din penitenciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.