Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA recomandă radiodifuzorilor să difuzeze spoturi privind beneficiile vaccinării antirujeolice

SONY DSC

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) recomandă radiodifuzorilor să difuzeze în regim de anunț de interes public spoturile audio-video dezvoltate de Ministerul Sănătății, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF care conțin informații referitoare la importanța și beneficiile vaccinării antirujeolice a copiilor.

Prin recomandarea CNA radiodifuzorii sunt rugați să asigure o vizibilitate cât mai mare acestor mesaje, deoarece campanie se înscrie în categoria celor de siguranță națională, prin pericolul de contagiune cu rujeolă în cazul copiilor nevaccinați. "Începând din anul 2016 și până în prezent, România se confruntă cu o importantă epidemie de rujeolă care afectează în principal copii din grupele de vârstă de sub 15 ani, grupa de vârstă cea mai afectată fiind 1 — 4 ani și sub vârsta de 1 an. Din păcate, datorită lipsei de informare a populației privind beneficiile vaccinării antirujeolice, până în acest moment au fost înregistrate un număr de peste 5.700 de cazuri, dintre care 26 de copii și tineri au decedat", se arată într-un document trimis către CNA de Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, în vederea informării populației, experții ministerului împreună cu cei ai Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF au dezvoltat un mesaj de interes public cu titlul: "Vaccinează-ți copilul împotriva rujeolei! Oferă copilului tău o șansă la o viață sănătoasă!". Ministerul Sănătății face apel la sprijinul CNA pentru avizarea acestui mesaj, în vederea difuzării lui pe canalele mass-media, conform Agerpres.

În recomandarea adoptată marți de CNA se face referire și la alte mesaje pe tema vaccinării antirujeolă. Astfel, CNA le recomandă radiodifuzorilor să acorde aceeași atenție și altor eventuale mesaje pe care Ministerul Sănătății va dori să le adreseze publicului prin intermediul posturilor de radio și televiziune pentru conștientizarea populației cu privire la vaccinarea antirujeolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.