Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA-ul britanic ar putea primi atribuţii pentru reglementarea internetului: Este o propunere a unor miniștrii din Guvernul Johnson

internet

Ofcom, consiliul audiovizualului din Marea Britanie, ar putea primi atribuţii pentru reglementarea internetului, scrie The Guardian citând o propunere a unor miniștrii din Guvernul Johnson, anunță MEDIAFAX.

Şefii companiilor de internet pot risca amenzi substanţiale sau chiar pedepse cu închisoarea dacă nu reușesc să protejeze utilizatorii de conținuturile online considerate dăunătoare şi ilegale.

Citește și: Lovitură pentru cei care locuiesc la bloc! Veți fi penalizați

Ofcom nu va avea autorizația de a elimina anumite conţinuturi de pe platformele social media, dar va putea obliga companiile de internet să facă publice în mod explicit politicile şi standardele de utilizare.

Miniştrii Culturii, Nicky Morgan, şi de Interne, Priti Patel, spun că propunerea va garanta libertatea de exprimare pentru utilizatorii adulţi şi că va viza doar companiile de internet mai mari, potrivit The Guardian.

Totuşi, unele grupuri din domeniu au avertizat că propunerea ar pune presiune pe afacerile mai mici, care ar trebui să monitorizeze conţinutul potenţial dăunător, dar nu ilegal.

Citește și: Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

De asemenea, unele publicaţii mari, care deţin site-uri de ştiri, şi-au manifestat îngrijorarea, însă Guvernul britanic a oferit anterior asigurări că publisherii tradiţionali vor fi excluşi din această propunere.

Propunerea vizează orice companie care permite distribuirea de conţinuturi online generate de utilizatori - comentarii, videoclipuri. Companiile de internet trebuie să publice anual rapoarte privind transparenţa, explicând modul în care au fost gestionate conţinuturile dăunătoare sau ilegale.

Propunerea este răspunsul Guvernului britanic la o consultare publică ce a vizat conţinuturile online dăunătoare, care a avut loc în aprilie 2019.

Citește și: Izbucnire-fulger a lui Rareș Bogdan: Minciună sfruntată. PNL n-a scutit pe nimeni de taxe

Va urma o perioadă de lobby, pentru că firmele de internet vor încerca să evite impunerea noilor reglementări, care ar pune o şi mai mare presiune asupra afacerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.