Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR, pregătită să intervină pentru ca traficul rutier să se deruleze în siguranţă

Europa FM
CNAIR

Toate direcţiile regionale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în contextul celor două avertizări de cod galben de ploi şi ninsori pentru intervalul 14-17 martie, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), informează CNAIR într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", precizează agerpres.ro.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘România lui Florin Cîțu e o Românie ruptă din Rai. Este unul dintre cei mai slabi oameni politici din istoria postdecembristă’

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori în zona înaltă de munte, valabilă până luni la ora 14:00, în zone din 12 judeţe din vestul şi nordul ţării, respectiv un Cod galben de ploi şi ninsori abundente, care vizează majoritatea regiunilor până miercuri seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 14 martie, ora 16:00 - 15 martie, ora 14:00, în Banat, Crişana, Maramureş şi local în nordul şi vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 m în Carpaţii Occidentali şi la peste 1.200 m în nordul Carpaţilor Orientali, va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 30-35 l/mp, precizează ANM.

Totodată, în intervalul 15 februarie, ora 14:00 - 17 februarie, ora 20:00, va fi în vigoare un al doilea Cod galben de ninsori şi strat consistent de zăpadă la munte şi în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1.500 m; ploi şi ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.