DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CNAS, replică după protestul medicilor de familie: Care sunt CERINŢELE instituţiei

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate reacţionează după ce medicii de familie au decis să protesteze şi să nu mai acorde reţete, trimiteri sau concedii medicale. Într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, CNAS "solicită medicilor de familie maximă responsabilitate faţă de pacienții pe care-i au în îngrijire" şi le reaminteşte acestora ce drepturi au asiguraţii.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu taximetriştii din Capitală: Primăria a lansat LINIA VERDE pentru plângeri şi sesizări

"Având în vedere situaţia creată la semnarea actelor adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, CNAS solicită medicilor de familie maximă responsabilitate faţă de pacienții pe care-i au în îngrijire.

Pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate subordonate respectarea drepturilor asiguraţilor reprezintă o preocupare constantă. De aceea, instituţia precizează că în relaţia cu medicii de familie asiguraţii beneficiază, potrivit drepturilor reglementate de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, de Contractul-cadru pe anul 2017 şi de normele metodologice de aplicare a acestui act normativ, de pachetul de servicii de bază în caz de boală sau de accident, din prima zi de îmbolnăvire sau de la data accidentului şi până la vindecare.

De asemenea, asiguraţii au, printre altele, următoarele drepturi:

-          să beneficieze de pachetul de servicii de bază în mod nediscriminatoriu, în condiţiile legii;

-          să fie înscrişi pe lista unui medic de familie pe care îl solicită;

-          să aleagă furnizorul de servicii medicale, precum şi casa de asigurări de sănătate la care se asigură;

-          să îşi schimbe medicul de familie ales, după expirarea a cel puţin 6 luni de la data înscrierii pe listele acestuia, cu excepţia situaţiilor prevăzute în mod expres în Contractul-cadru.

Pentru orice alte informaţii şi asistenţă legate de drepturile asiguraţilor personalul caselor de asigurări de sănătate stă la dispoziţie pentru a răspunde tuturor solicitărilor.

Conform centralizării efectuate de CNAS, până acum circa 70% din medicii de familie din întreaga ţară au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate.", se arată în comunicatul remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi:  Prima REACŢIE din PSD după demisia ministrului Doina Pană: 'Am avut o discuţie cu domnia sa...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.