Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu taximetriştii din Capitală: Primăria a lansat LINIA VERDE pentru plângeri şi sesizări

Inquam Photos / Octav Ganea
protest transportatori taxi cotar

Bucureştenii pot apela linia verde 0800.800.868 pentru a sesiza problemele întâmpinate cu taximetriştii, în cazul în care aceştia refuză cursele, au comportament necivilizat sau negociază preţul cursei, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a spus că, în noaptea de Revelion, din 94 de şoferi de taxi verificaţi, şase nu aveau autorizaţii şi a precizat că vor fi sporite controalele în trafic.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT! Încă o lege de importanţă MAJORĂ, promulgată astăzi de preşedinte

„Sub nicio formă nu vrem să ne întoarcem la taximetria de acum 10-15 ani, când sunam la dispecerat, ne puneau să aşteptăm şi apoi ni se spunea că nu există maşină în zonă. Nu ne dorim să ne întoarcem în trecut, mergem către viitor. (...) Atrag atenţia Poliţiei locale să fie mai vigilentă şi să înceapă deja controalele în trafic. Invit cetăţenii să sune la tel verde 0800800868 dacă taximetriştii refuză cursele, au limbaj sau comportament necivilizat sau negociază preţul”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul comandamentului organizat pentru adoptarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului.

Edilul acuză „mai multe voci” că defăimează municipalitatea prin informaţii false, potrivit cărora Primăria Capitalei ar favoriza anumite societăţi şi companii.

„Este deranjant că în continuare mai sunt voci, nu multe, ce-i drept, care spun că Primăria Capitalei favorizează una sau alte dintre firme sau una sau alta dintre companii. Resping aceste acuzaţii. Noi nu am venit la Primăria Capitalei să favorizăm sau să defavorizăm vreo companie. Toate societăţile care respectă legea sunt partenerele noastre. Toate societăţile care nu respectă legea trebuie să îşi schimbe comportamentul şi cu siguranţa după asta vor deveni partenerele noastre. Regret faptul că în mod intenţionat se transmite un astfel de mesaj, tocmai pentru a ne defăima şi a ne pune într-o situaţie neplăcută în faţa cetăţenilor. Noi ne dorim ca serviciul de taximetrie, indiferent de cine este oferit, să respecte legea”, a spus Firea.

Primarul Capitalei afirmă că şi sistemele alternative de transport în regim taxi trebuie să devină legale şi consideră că de fapt transportul de persoane prin intermediul aplicaţiilor este tot serviciu de taximetrie, dar „mascat” în serviciu de transport.

La rândul său, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a spus că Poliţia locală a început încă din 22 decembrie controalele în trafic, în cazul şoferilor de taxi, iar în noaptea de Revelion, din 94 de şoferi verificaţi, şase nu aveau autorizaţii.

„Activităţile vor fi mult mai dure. De asemenea, am hotărât să avem alături de noi Registrul Auto Român, care să inspecteze inclusiv starea tehnică a maşinilor. Atragem atenţia societăţilor de taximetrie că 2018 va fi un an caracterizat prin readucerea la cotele de calitate a acestui sistem”, a subliniat Bădulescu.

În 19 decembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un roiect de hotărâre potrivit căruia în Bucureşti îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei. Potrivit proiectului, serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi din Bucureşti şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de PMB. De asemenea, şoferii vor mai fi obligaţi să aibă ţinută adecvată, pantaloni, cămaşă, sacou, să menţină maşina curată, să îi ajute pe clienţi la urcarea şi coborârea din autovehicul, dacă i se solicită şi să nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusă.

Citeşte şi: Un consultant politic, analiză la SÂNGE după suspendarea lui Dodon: 'Vorbim despre un conflict îngheţat...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.