Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR îl susţine pe Valentin Popa pentru postul de ministru al Educaţiei

luju.ro
Alexandru Cumpanasu

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) îşi afirmă susţinerea pentru preluarea portofoliului Educaţiei de către Valentin Popa, rector al Universităţii din Suceava. 

"Determinarea lui Valentin Popa în bătăliile duse împreună pentru: accesul universităţilor la fonduri europene, creşterea bugetului alocat educaţiei şi cercetării, sporirea autonomiei universităţilor pe plan financiar (...) mă determină să îl susţin cu toată tăria în numele întregului CNMR, alături de mulţi rectori şi de restul organizaţiilor membre. Faptele lui Valentin Popa sunt mai importante în acest moment decât abordări conjucturale şi contextuale pe care nu i le-am remarcat în niciuna din întâlnirile avute până acum cu decidenţii." a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, citat într-un comunicat transmis sâmbătă. 

Potrivit CNMR, pe subiectul menţionat nu a existat nici o poziţie contrară în organizaţie, deşi din ea fac parte parte "organizaţii distincte şi cu o reprezentare largă la nivelul societăţii (reprezentanţii părinţilor, Consiliul Naţional al Rectorilor, organizaţii sindicale, patronale, profesionale, personalităţi ale mediului socio-cultural)" 

Sursa citată mai precizează că, în calitate de vicepreşedinte al CNMR, dar mai ales rector al Universităţii din Suceava şi preşedinte al Consorţiului Universitar "Academica Plus", Valentin Popa a participat la toate negocierile ce au vizat îmbunătăţirea sistemului de învăţământ atât universitar, cât şi preuniversitar. "Abordarea argumentată şi bine documentată, precum şi determinarea cu care a susţinut fiecare pas pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional determină CNMR să îi acorde întregul sprijin fără a se implica însă în jocurile politice determină CNMR să îi acorde întregul sprijin fără a se implica însă în jocurile politice", se mai arată în comunicat. 

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor şi vicepreşedintele CNMR Sorin Cîmpeanu îl susţine necondiţionat pe ministrul propus al Educaţiei. 

"Regret concentrarea actuală de forţe pentru a demola orice şi pe oricine. Astfel de abordări prin care se scot în evidenţă orice puncte mai slabe, neglijând aspecte pozitive esenţiale, afectează întregul sistem al educaţiei şi au devenit o practică extrem de dăunătoare. M-aş bucura să existe solidaritate şi spirit constructiv eficient manifestate în domeniul educaţiei. Valentin Popa este unul dintre cei mai buni cunoscători ai mecanismelor şi realităţilor din domeniul educaţiei, cu bune şi rele, fiind capabil să fundamenteze şi să argumenteze proiecte şi decizii aşteptate în societate, într-un domeniu atât de important. Sunt convins că o abordare deschisă, fundamentată şi curajoasă, fără ipocrizie, poate fi esenţială într-un moment în care există atât de multe şi de diverse provocări în faţa sistemului românesc al educaţiei", a spus Cîmpeanu. 

Valentin Popa, rectorul Universităţii ''Ştefan cel Mare'' din Suceava, a fost validat, vineri, de Comitetul Naţional Executiv al PSD, ca propunere a partidului pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.