Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNS Cartel ALFA anunţă PROTESTE URIAȘE: Vor fi acţiuni la sediile Guvernului, USR PLUS şi ale mai multor prefecturi

Inquam Photos / Octav Ganea
protest cartel alfa

Sindicaliştii de la Confederaţia Naţională Cartel ALFA anunţă că în următoarele două săptămâni continuă acţiunile de protest, precizând că nu vor mai picheta sedii ale ministerelor, ci pe cel al Guvernului, dar şi sediul USR-PLUS din Capitală. Reprezentanţii lucrătorilor reclamă bugetul de austeritate şi solicită „creşterea veniturilor lucrătorilor, justiţie socială şi politici publice echilibrate, în interesul cetăţenilor, adoptate pe baza unui dialog social real”, anunță news.ro.

CNS Cartel ALFA continuă protestele demarate în urmă cu o lună, pe data de 14 ianuarie şi, după ce au pichetat sediile unor ministere, sindicaliştii vor picheta, săptămâna aceasta, sediul Guvernului şi pe cel al USR-PLUS din Bucureşti, iar săptămâna viitoare vor organiza proteste la sediile unor prefecturi în mai multe judeţe, dar şi la Guvern.

Conform calendarului anunţat luni după amiază, miercuri, 17 februarie, între orele 10:00 şi 12:00, membrii de sindicat vor protesta la sediul USR-Plus Bucureşti, iar de la ora 12.30 protestul se mută în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, anunță news.ro.

Luni, 22 februarie, sunt organizate acţiuni de protest Prefectura Galaţi, de la ora 11.00 şi la Prefectura Argeş, de la ora 14.00. seria protestelor continuă marţi, 23 februarie cu pichetarea sediului Prefecturii Caraş Severin, începând cu ora 11.00 şi miercuri, 24 februarie cu un protest la sediul Guvernului, în Piaţa Victoriei, de ora 10.00 şi o acţiune la Prefectura Vâlcea, de la ora 16.00.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

„Milităm pentru: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă, aplicarea corectă a legislaţiei! Motivaţiile acţiunii sunt detaliate în scrisoarea transmisă către partidele de guvernare. (link document). (...) Povara austerităţii va fi suportată exclusiv de lucrători, pensionari şi se va răsfrânge asupra categoriilor cele mai vulnerabile ale populaţiei, cu venituri reduse. Guvernul taie bani de la serviciile esenţiale pentru populaţie: sănătate şi educaţie. Vedem, în schimb, majorări de bugete la Camera Deputaţilor şi Senat sau la serviciile de protecţie personală a demnitarilor! Guvernanţii se aşteaptă se pare la mânia cetăţenilor şi îşi consolidează protecţia! Pentru a face rost de bani la buget, guvernul actual doreşte să amaneteze cu totul viitorul acestei ţări, scoţând la vânzare, în perioadă de criză, companiile de stat cele mai profitabile şi sacrificând astfel o sursă structurală de venit la bugetul de stat”, susţine CNS Cartel Alfa în documentul citat.

Sindicaliştii reclamă lipsa unui dialog social şi a unei „consultări reale cu partenerii sociali”.

”În ciuda faptului că suntem de o lună de zile în stradă, până în acest moment, nici Preşedintele României – căruia i-am solicitat să îşi îndeplinească rolul constituţional şi să acţioneze în calitate de mediator al conflictului social existent – nici membrii guvernului, nu au iniţiat un proces real de consultare pentru a găsi soluţii pentru revendicările lucrătorilor”, mai transmit liderii Cartel ALFA.

Aceştia precizează că la finalul perioadei de acţiuni, confederaţia va face„ o analiză a rezultatelor” şi va stabili un nou plan care ar putea include extinderea lor ”la dimensiuni de amploare, în funcţie şi de restricţiile ce vor fi impuse de evoluţia situaţiei medico-sanitare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.