Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția anti-Stat Islamic anchetează uciderea a zeci de civili într-un raid lângă Raqqa

raqqa siria

Comandamentul coaliţiei împotriva grupării Stat Islamic (SI) a declarat miercuri că va efectua o anchetă după un bombardament care ar fi făcut zeci de victime civile în apropiere de Raqqa în Siria, relatează AFP.

"Am efectuat mai multe lovituri în apropiere de Raqqa" şi "vom da aceste informaţii echipei noastre care desfăşoară o anchetă privind victimele civile pentru investigaţii mai ample", a declarat un purtător de cuvânt al armatei SUA, scrie agerpres.ro.

Raidul în chestiune, care a avut loc marţi dimineaţă, la sud de Al-Mansoura, un oraş controlat de SI, ar fi ucis 33 de civili într-o şcoală folosită ca centru pentru persoane strămutate, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Militarii coaliţiei au fost deja arătaţi cu degetul săptămâna trecută pentru un alt raid aerian care ar fi făcut zeci de victime civile într-o moschee.

Statele Unite au contestat bombardarea lăcaşului de cult şi, fapt excepţional, au publicat foarte rapid o fotografie a locului atacat în sprijinul afirmaţiilor lor. Potrivit Statelor Unite, clădirea lovită găzduia o reuniune a liderilor Al-Qaida în satul al-Jineh, în vestul provinciei de nord Alep. Reuniunea avea loc într-o clădire de lângă o moschee.

Pentagonul a declarat luni că trebuie să verifice dacă bombardamentul ar fi făcut victime civile.

Potrivit unor surse locale, americanii au bombardat de fapt o moschee, omorând civili. OSDO a vorbit despre 49 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.