Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția pentru Familie Bihor: 'Opțiunea celor care au votat nu poate fi contestată și trebuie respectată!'

oradea

"Referendumul nu a fost validat dar opțiunea românilor e clară: 137.455 de persoane din Bihor au spus DA iar 6.317 persoane au spus NU. La nivel național  au participat 3.731.704 persoane. Fiecăruia dintre cei care au participat, vă mulțumim!" - Este mesajul reprezentanţilor Coaliţiei pentru Familie Bihor.

Cine a câștigat și cine a pierdut la Referendum?

După mai bine de trei ani de așteptare, inițiativa cetățenească de modificare a articolului nr. 48 din Constituție a ajuns să fie supusă aprobării prin Referendum. Modificarea avea în vedere definirea mai clară a familiei prin înlocuirea termenului ”soți” cu expresia ”bărbat și femeie”, așa cum precizează Codul Civil, articolul 258, alin. 3: ”În sensul prezentului cod, prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie.”

Motivul acestei inițiative cetățenești a fost dorința de a proteja prin Constituție o definiție a familiei față cu diversele tendințe de redefinire a familiei ca unire între persoane de același sex, mai multe persoane (poligamie), persoane și animale, persoane și obiecte et c., așa cum deja se întâmplă în mai multe țări ale lumii.

Inițiativa cetățenească a stârnit o avalanșă de confruntări, de la cele care invocau argumente pertinente până la cele mai josnice forme de boicot, manipulări, atacuri la adresa inițiatorilor și susținătorilor acestei schimbări de terminologie juridică.

În final, numărul cetățenilor care s-au prezentat la vot nu a întrunit procentul de 30% dintre cetățenii României cu drept de vot. Într-o asemenea situație este normal să ne întrebăm cine a câștigat și cine a pierdut?

Comentariile din aceste zile se circumscriu într-o paletă largă de opinii și perspective. Consider că în realitate sunt mai mulți câștigători și mai mulți perdanți, în funcție de criteriul și perspectiva din care sunt analizate lucrurile.

Astfel:

1)      Din perspectiva moral- spirituală:

-          Pe termen scurt au câștigat minciuna și manipularea care au alimentat boicotul. Paleta minciunii s-a întins de la prezentarea Referendumului ca fiind antieuropean, până la afirmația că familia monoparentală va fi discriminată și persecutată. Manipularea a îmbrăcat forme multiple, de la invocarea cheltuielilor, care s-ar fi putut direcționa către spitale, până la identificarea votului cu susținerea lui Liviu Dragnea. În ce privește boicotul, și acesta s-a manifestat în forme multiple: de la accesul limitat la spațiul mediatic (inclusiv panotajul), până la solicitarea expresă ca românii să nu participe la vot.

-          Au pierdut adevărul și discernământul moral. Adevărul că familia a fost întemeiată de Dumnezeu în baza unirii între un bărbat și o femeie. Acest adevăr a fost sacrificat pe altarul minciunii. Discernământul moral a pierdut în fața manipulării alimentate cu minciună și ură. Oare nu au înțeles cetățenii României că spitalele, școlile și autostrăzile nu au fost și nu sunt priorități pentru cei care au boicotat Referendumul? Manipularea a făcut ca ura pentru un politician sau altul să afecteze discernământul cetățenilor cu privire la viitorul copiilor și nepoților noștri într-o lume care îmbrățișează anormalul, așa cum este acesta promovat de ideologia progresistă.

2)      Din perspectiva exercițiului democratic a câștigat anti-democrația și a pierdut democrația. Neparticiparea la vot nu este o modalitate de manifestare a democrației participative. Dimpotrivă, este o formă de eliminare a cetățenilor din viața publică și o privare de responsabilitățile publice. Referendumul este cea mai înaltă formă de participare democratică a cetățenilor la deciziile care privesc prezentul și viitorul societății. În zilele de 6 și 7 octombrie 2018 dușmanii democrației au câștigat. Încurajarea cetățenilor de a boicota Referendumul prin neparticipare înseamnă uciderea, pe termen lung, a simțului responsabilității civice. Cei care afirmă că prin neparticipare la Referendum a câștigat poporul român afirmă de fapt că manipularea este democrație.

3) Din perspectiva politică:

-          Au câștigat formațiunile progresiste, inclusiv ONG-urile care le susțin, care prin minciună și manipulare au amăgit cetățenii români care ar fi susținut familia tradițională. Aceștia au fost înșelați să se asocieze, prin neprezentare la vot, cu cei care sunt de fapt împotriva familiei naturale. Prin această manevră au creat impresia, falsă de altfel, că sunt mult mai mulți împotriva familiei naturale decât cei care o afirmă, o susțin și o apără.

-          Au pierdut toate formațiunile politice care au avut membri și simpatizanți în tabăra celor care susțin familia naturală, dar care au dezertat. Seducerea acestora de către formațiunile progresiste pot schimba semnificativ aritmetica parlamentară la alegerile viitoare. De asemenea, încurajarea absenteismului la Referendum se poate transforma într-un mod de raportare la următoarele alegeri, atunci când și cei care au boicotat acum vor fi interesați de prezență la vot. Se vor prezenta însă la urne într-o atmosferă triumfalistă cei care vor promova legi pentru dezintegrarea morală a țării. Și aceștia vor fi mult mai puțini decât își imaginează acum că numără.

4)      Din perspectiva istorică:

-          Au câștigat cei patru milioane de români care au avut discernământul moral și au ales adevărul. Chiar dacă nu a fost validat Referendumul, va rămâne o mărturie istorică faptul că în 6 și 7 octombrie 2018, patru milioane de români au afirmat cu demnitate familia naturală și normală în fața celor mai umilitoare atacuri. Istoria a consemnat victoria moral-spirituală a lui Atanasie, a lui Dietrich Bonhoeffer, și a numărului mare de mărturisitori și martiri, chiar dacă în timpul vieții lor aceștia au fost în minoritate. A biruit Cristos, chiar dacă a fost batjocorit și condamnat pe nedrept. Învierea validează moartea pentru adevăr!

-          Au pierdut în fața judecății istoriei și a judecății divine toți cei care au ales minciuna, nepăsarea și anormalul. Din perspectivă istorică, minciuna are viață scurtă. Șirul mare al perdanților care au ales minciuna, ura și necredința, începând cu Cain și trecând pe la Iuda și Pilat din Pont, continuând cu nazismul și comunismul până ajungem la progresismul și ideologia de gen din zilele noastre, toți aceștia au pierdut și vor pierde. Adevărul nu poate fi învins!

Coaliția pentru Familie  Bihor mulțumește fiecărei persoane care a participat la referendumul din 6-7 Octombrie 2018. Mulțumim frumos voluntarilor implicați în campania pentru referendum indiferent de religie, de apartenența sau simpatia politică, de limbă, de naționalitate sau de clasa socială.

Chiar dacă referendumul nu fost validat,  votul bihorenilor a confirmat că 137.455 de oameni din Bihor cred în libertate, democrație și suveranitate și susțin valorile familiei creștine. Acest vot ne obligă pe fiecare să apărăm în continuare valorile românilor,  libertatea de conștiință, libertatea de exprimare și libertatea credinței.

Prin acest comunicat ne luăm rămas bun și dorim ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile din România care-l urmează pe Cristos cu credință!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.