Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția pentru Familie denunță o serie de știri false: NU s-a cerut interzicerea unui film

fake

Coaliția pentru Familie dezminte informațiile apărute în presă referitoare la o pretinsă campanie sau un pretins apel pentru interzicerea sau cenzurarea filmului „Frumoasa și bestia” produs de Disney.

Într-un comunicat de presă, Coaliția pentru Familie transmite că nu duce nicio astfel de campanie și este la curent cu legislația românească privind limitele libertății de expresie și ale actului artistic.

„Decizia de încadrare a unui film în categoria de audiență adecvată aparține instituției de profil, în același timp părinții fiind liberi să-și educe copiii în conformitate cu propriile valori. Avem în vedere și faptul că în Statele Unite filmul nu a fost încadrat pentru audiență generală – G, ci în categoria PG – „Parental Guidance, as some material may not be suitable for children”.

Informațiile apărute sunt eronate și bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă și tendențioasă a unei postări pe o rețea de socializare. În mod special este regretabil că nici măcar una dintre media care au publicat sau preluat această informație nu și-a făcut datoria profesională minimă de a ne contacta pentru confirmare sau opinii ci a preferat, în goana după senzațional, să ignore verificarea informațiilor”, se precirează în comunicat.

Vezi și: Confuzie în negocierile Cioloș-USR. Cele două tabere se contrazic

Mai multe instituții de presă au transmis joi știri potrivit cărora Coaliția pentru Familie ar îndemna românii să pună presiune pe Guvern pentru interzicerea sau cenzurarea filmului „Frumoasa și bestia”, care conține o șcenă cu un bărbat homosexual care cântă pentru un alt bărbat. Știrile aveau la bază o postare de pe pagina de Facebook a Coaliției, în care se vorbea despre încadrarea filmului la categoria de audiență generală.

În acest context, Coaliția afirmă că sursa pentru comunicatele și luările de poziție ale organizației este pagina web oficială, www.coalitiapentrufamilie.ro. Coaliția pentru Familie a organizat demersul strângerii celor trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției, în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.