Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția, propunere EXPLOZIVĂ către Guvern: 'Dacă 100 de salarii scad de la 1 ianuarie 2018, Tudose, Vasilescu şi Mişa SĂ PLECE ACASĂ'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpiratie

Senatorul liberal Florin Cîţu a lansat "o provocare" premierului Mihai Tudose, ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, şi le propune "să plece acasă" dacă în România, de la 1 ianuarie 2018, vor scădea "100 de salarii".

"Aş trage o concluzie după discuţiile de astăzi cu oamenii de afaceri şi aş spune foarte clar: Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu mint. După discuţia cu oamenii de afaceri este foarte clar că oamenii de afaceri nu susţin măsurile PSD, iar ceea ce spun ei în spaţiul public este o minciună. Iar, pentru că în România trebuie să ne oprim să spunem lucruri fără să fim responsabili, lansez o provocare lui Tudose, Vasilescu, Mişa. În momentul în care, după 1 ianuarie, avem 100 de salarii care scad, e momentul ca aceşti oameni să plece acasă, pentru că în acest moment ne spun peste tot că au garanţii că nu vor scădea salariile şi toată lumea va rămâne cu salariul net neschimbat. Dacă se schimbă 100 de salarii în România, aceşti oameni trebuie să plece acasă - Tudose, Vasilescu, Mişa", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă organizată la finalul unei întâlniri PNL - Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Citește și: Klaus Iohannis îl 'SPULBERĂ' pe Tudorel Toader în urma scandalului Legilor Justiției: 'Niciodată n-am avut o astfel de procedură viciată pe legiferare'

El a adăugat că nu se mai poate merge înainte în România fără "politicieni responsabili".

Cîţu a mai spus că PNL îşi menţine poziţia ca impozitul pe cifra de afaceri de la 500 de mii de euro să fie opţional - 1% sau 16% - şi, de asemenea, să fie opţional şi pentru un milion de euro.

Prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, a declarat, în acelaşi context, că Partidul Naţional Liberal va protesta faţă de măsura avută în vedere de Guvern de trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, considerând că este "o măsură stupidă".

"Vom protesta din toate puterile, este o măsură care a reuşit să nemulţumească şi pe angajat, şi pe angajatori", a afirmat el, conform Agerpres.

Liderul liberal s-a referit şi el la faptul că în întâlnirea cu reprezentanţii CDR s-a pus în discuţie subiectul impozitului pe cifra de afaceri.

"E vorba de impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu cifră de afaceri sub un milion de euro. Propunerea concretă a PNL este ca impozitul sau această măsură să fie opţională. Firma să poată să opteze fie pentru impozit 16%, fie pentru impozit 1% pe cifra de afaceri", a explicat Dumitrescu.

La rândul său, Hildegard Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL - Bucureşti, a punctat faptul că prin măsurile anunţate de Guvern s-a indus o stare "de nesiguranţă şi teamă".

Vasilescu, Mişa", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă organizată la finalul unei întâlniri PNL - Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Citește și: Klaus Iohannis îl 'ironizează' pe ministrul Finanțelor și cere socoteală Guvernului: 'Și sindicaliștii se întreabă ca și mine ce se întâmplă' - VIDEO

"Toate aduc la această situaţie pe care o simte mediul de afaceri, pe care o simte PNL, la stare de nesiguranţă şi la stare de teamă, exact ceea ce o economie stabilă nu are nevoie. PSD a lansat un bumerang letal care se va întoarce înapoi, exact pe aceste măsuri, care ieri s-au lansat, mâine s-au implementat şi efectele vor fi exact aşa, nocive. Vor fi legate de lipsă de investiţii care, pe fondul unei neîncrederi în alte măsuri care vor urma, nu se vor efectua. Tot ceea ce mediul de afaceri a avut, în aceste ultime luni, ca planuri de investiţii vor fi amânate pe alţi ani şi asta va afecta piaţa muncii, va afecta angajaţii, în consecinţă şi economia care, în acest timp, chiar dacă e pe creştere, este pe creştere pe consum şi ne ajută pentru asigurarea unei economii stabile ", a declarat Brandl.

La întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a mai participat din partea PNL şi purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.