Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția PSD-ALDE, părăsită de UDMR. Maghiarii NU susțin cele mai noi propuneri din Justiție

sigla UDMR
UDMR

Fracțiunile parlamentare ale UDMR nu sunt de acord cu cele mai recente propuneri pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, mai ales cu „ideea nebună“ de a stabili un prag pentru abuzul în serviciu de 200 de mii de euro, au susținut Kelemen Hunor, președintele UDMR, Attila Korodi si senatorul Barna Tánczos, potrivit maszol.ro.

Vezi și: Cristian Tudor Popescu 'îi DISTRUGE' pe parlamentari: 'Modificările legilor justiţiei au ca obiectiv rentabilizarea corupţiei'

Cu toate acestea, politicienii UDMR consideră regretabil faptul că legile justiției (303, 304 și 317/2004) sunt confundate cu propunerile controversate de modificare a codului penal și a codului de procedură penală.

Kelemen Hunor a declarat că parlamentarii UDMR au fost de acord cu modificarea celor trei legi judiciare. Potrivit lui, acestea nu se referă la anti-corupție, nu o împiedică sau subminează și nu influențează independența sistemului judiciar, ci întăresc independența justiției față de politică.

"Aceste legi se referă la statutul judecătorilor și procurorilor, nu au nimic de-a face cu Codul Penal. Modificarea nu afectează în niciun fel politica penală a statului, acestea sunt în primul rând aspecte tehnice, dar există unele probleme pe care procurorii și judecătorii le provoacă. Întrebarea este de fapt dacă starea de echilibru între puteri, care lipsește astăzi în România, poate fi restabilită sau nu", a spus Kelemen Hunor, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.