Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia care intervine în Yemen a ameninţat că va face uz de 'o forţă mai calibrată' pentru a-i obliga pe rebelii houthi să respecte acordul

yemen

Coaliţia care intervine în Yemen sub comandament saudit a ameninţat miercuri că va face uz de "o forţă mai calibrată" pentru a-i obliga pe rebelii houthi să respecte acordul încheiat în decembrie în Suedia, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

Forţele coaliţiei au bombardat miercuri zece tabere de antrenament ale miliţiilor houthi, situate în afara provinciei Hodeida (vest), a făcut cunoscut o sursă din cadrul coaliţiei.

"După 100 de încălcări ale acordului din partea houthi numai în ziua de marţi, am lovit în forţă poziţii ale houthi, toate în afara guvernoratului Hodeida", potrivit sursei.

Oraşul-port Hodedida face obiectul unui acord de încetare a focului intrat în vigoare pe 18 decembrie, cu toate că în zonă au loc în continuare lupte sporadice.

"Coaliţia este pregătită să facă uz de o forţă mai calibrată pentru a-i face pe rebelii houthi să respecte acordul de la Stockholm", a ameninţat sursa din cadrul coaliţiei.

Aceasta a lansat un apel Naţiunilor Unite şi comunităţii internaţionale să facă presiuni asupra miliţiilor houthi "ca să înceteze încălcarea acordului, să faciliteze accesul convoaielor cu ajutor şi să se retragă din port după cum s-a convenit, pentru a păstra acordul de încetare a focului şi speranţa unui proces politic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.