Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia condusă de Arabia Saudită în Yemen a cerut SUA oprirea operaţiunilor de realimentare în zbor a avioanelor sale

yemen

Coaliţia militară condusă de Arabia Saudită care luptă contra rebelilor houthi în Yemen a cerut Statelor Unite oprirea operaţiunilor de realimentare în zbor a avioanelor sale, a anunţat sâmbătă agenţia de presă oficială saudită SPA, preluată de AFP, informează Agerpres.

"Recent, Regatul şi Coaliţia au crescut capacitatea lor de a realiza independent realimentarea în zbor în Yemen", a anunţat SPA. "În consecinţă, în consultare cu Statele Unite, coaliţia a cerut oprirea sprijinului privind realimentarea în zbor pentru operaţiunile sale în Yemen", a mai indicat sursa citată.

Comandamentul coaliţiei şi-a exprimat totodată speranţa că viitoarele negocieri sub egida ONU într-o ţară terţă vor conduce la o soluţionare negociată a conflictului.

După eşecul în septembrie al unei medieri a ONU, coaliţia a anunţat reluarea asaltului asupra portului strategic Hodeida, în vestul Yemenului, asalt care s-a intensificat începând din 1 noiembrie.

Potrivit Reuters, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, şi-a exprimat suportul pentru decizia saudită de a cere SUA oprirea realimentării în zbor în Yemen şi a precizat că aceasta a fost luată în consultare cu guvernul american.

Forţele proguvernamentale sprijinite de o coaliţie militară sub comandament saudit încearcă din 2015 să-i alunge pe rebelii houthi susţinuţi de Iran din vastele teritorii pe care le-au cucerit în nordul şi centrul ţării, inclusiv capitala Sanaa.

În aproape patru ani, conflictul din Yemen s-a soldat cu aproape 10.000 de morţi şi a provocat, conform ONU, cea mai gravă criză umanitară din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.