Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția neputinței: cine îl susține pe Nicușor Dan (SURSE)

news.ro
Nicusor Dan

Coordonatele mandatului de până acum al lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei sunt deja arhicunoscute. Iar una dintre marile tare ale primarului general este lașitatea în fața presei. A fugit din calea reporterilor sau s-a ascuns de întrebările lor atunci când nu putea să se pună într-o lumină bună. A evitat să fie ferm și să comunice corect și eficient. Și-a încălcat cu zâmbetul pe buze marea promisiune din campania electorală. Singurul motiv pentru care bucureștenii nu sunt acum în fața Primăriei este pentru că iarna a fost una blândă, iar spălatul cu apă rece nu mai pare atât de rău.

Acum, Nicușor Dan se pregătește să își anunțe marile proiecte de investiții, evident pentru a avea o scuză să mai candideze pentru un mandat. Dar nu aceasta este singura miză. Primarului general îi fuge, încet-încet, pământul de sub picioare. Are nevoie ca niciodată de susținere, iar zonele spre care se poate orienta sunt foarte puține. Așa că va încerca să coalizeze rămășițele unor foste partide. Va căuta suținerea PMP-ului lui Băsescu, a USR-ului părăsit de Cioloș și condus de ministrul poreclit „rangă” și, nu în ultimul rând, Forța Dreptei, partidul condus de Ludovic Orban, premierul-etalon al pandemiei și marioneta președintelui Iohannis.

O astfel de potențială alianță la nivel central va duce, inevitabil, la ruperea micilor alianțe de la nivel local, acolo unde PNL va rămâne cu buza umflată. De fapt, cele trei formațiuni politice au deja o coaliție parlamentară neoficială, chiar în ciuda diferențelor uriașe dintre ele. Contează mai puțin natura lor, scopul e același pentru toate trei partidele, să ajungă la butoane. Fă-te frate cu....

Orientarea lui Nicușor Dan spre aceste mici forțe politice arată că disperarea primarului general este suficient de mare. Mai ales că încep să se adune probelemele pentru el. Cel mai recent a venit lovitura de la ANI, care l-a declarat incompatibil și a sesizat Parchetul și Curtea de Conturi. Dar acesta nu este finalul poveștii. Ambițiosul urbanist Alexandru Pânișoară, autorul primei sesizări la ANI, i- a făcut o nouă sesizare, pentru alte nereguli descoperite în mandatul primarului general.

Pe scurt, susținerea politică actuală este inexistentă, problemele cu legea se adună, numărul bucureștenilor nemulțumiți este foarte mare. Lucrurile nu sunt tocmai roz pentru Nicușor Dan, care are nevoie de un miracol pentru a rămâne relevant. Și repede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.