Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia partidelor arabe a decis să boicoteze discursul vicepreşedintelui american Mike Pence în Knesset

Mike Pence

O coaliţie a formaţiunilor arabe din Parlamentul israelian a anunţat sâmbătă că va boicota discursul vicepreşedintelui american Mike Pence, prevăzut să aibă loc luni în faţa Knesset-ului, calificându-l drept "om periculos şi mesianic", informează AFP. Vicepreşedintele SUA a sosit sâmbătă la Cairo pentru prima sa deplasare în Orientul Mijlociu. În agenda turneului său, mai figurează vizita în Iordania (sâmbătă seara), urmând să se ducă în Israel duminică, ultima etapă a turneului său, conform Agerpres.

Prevăzut iniţial pentru sfârşitul lunii decembrie, acest turneu a fost amânat după decizia unilaterală a preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, opţiune care a întrerupt decenii de eforturi ale diplomaţiei americane de a avea un consens cu comunitatea internaţională.

Această decizie, anunţată în 6 decembrie, a provocat mânia palestinienilor şi manifestări violente.

Palestinienii au îngheţat contactele cu administraţia Trump, iar vicepreşedintele Pence ar urma să nu se întâlnească cu niciun lider palestinian. "(Mike Pence) este un om periculos cu o viziune mesianică vizând distrugerea unităţii regiunii", a scris pe contul său Twitter deputatul arab israelian Ayman Odeh, lider al Listei Unite, a treia formaţiune politică în Knesset, compusă din formaţiuni arabe.

"El vine aici în calitate de emisar al unui om şi mai periculos, un piroman politic, un rasist şi un misogin, care trebuie împiedicat să preia controlul asupra regiunii noastre", a adăugat acesta, referindu-se la preşedintele SUA. Întreaga Listă Unită îi va boicota discursul", a conchis el. Lista Unită, care grupează principalele partide arabe din parlamentul israelian, a câştigat 13 locuri în urma alegerilor din 2015, devenind astfel a treia formaţiune politică în Knesset.

Arabii israelieni sunt descendenţii palestinienilor care au rămas pe pământul lor la crearea Statului Israel în 1948. Ei reprezintă 17,5 % din populaţia israeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.