Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia pentru Familie, REACŢIE după anunţul modificării Constituţiei: 'Demararea procedurii referendumului este OBLIGATORIE'

constitutie, constitutia

Coaliţia pentru Familie salută decizia PSD de susţinere a organizării referendumului de modificare a Constituţiei în acestă toamnă. Comitetul Naţional de Iniţiativă Cetăţenească consideră că demersul este unul firesc.

"Comitetul național de inițiativă cetățenească privind revizuirea Constituției apreciază declarația d-lui Dragnea ca un semn de normalitate, fiind urmarea respectării unui angajament pe care partidele politice mari și l-au asumat încă de acum aproape un an. Potrivit legii, după avizarea inițiativei cetățenești de către Curtea Constituțională, demararea procedurii referendumului este obligatorie. Dacă legea prevede această obligativitate și dacă România este un stat de drept în care voința a trei milioane de cetățeni nu poate fi desconsiderată, atunci organizarea referendumului este doar expresia cea mai firească a respectării legii.",  a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, avocatul Ana - Corina Săcrieru, pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă seara, la Mamaia, că atât la nivelul grupului senatorial al partidului, cât şi la cel al grupului din Camera Deputaţilor, precum şi la nivelul Guvernului s-a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în această toamnă.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Citeşte şi: BOMBA ZILEI: Mâna dreaptă a lui Băsescu, alături de Victor Ponta - FOTO/VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.