Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia PSD-ALDE, şedinţă încinsă: Viorica Dăncilă îşi doreşte un troc în Guvern (surse)

stiripesurse
psd alde

Liderii PSD şi cei ai ALDE se întâlnesc luni, de la ora 10.00, într-o primă şedinţă a coaliţiei de guvernare după alegeri şi după condamnarea lui Liviu Dragnea. Liderii celor două partide urmează să analizeze felul în care noul context politic va afecta funcţionarea coaliţiei.

Şedinţa vine și în contextul în care premierul Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice și miniștri ai Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni. Klaus Iohannis a anunţat deja că nu acceptă ca Titus Corlăţean să preia funcţia de vicepremier responsabil de parteneriate strategice.

În acest context, premierul Dăncilă şi-ar dori un troc în coaliţie, prin care să "împuşte" doi iepuri dintr-un foc. Astfel, potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă doreşte să le propună partenerilor de la ALDE să cedeze PSD funcţia de ministru al Afacerilor Externe, în schimbul funcţiei de viceprim-ministru pentru parteneriatele strategice. Astfel, premierul ar reuşi să-l schimbe din funcţie pe Teodor Meleşcanu, care a refuzat să demisioneze pe fondul scandalului alegerilor din diaspora.

Deşi înţelegerea nu pare una avantajoasă pentru ALDE, la mijloc ar putea fi şi votul din Senat pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE ar putea scăpa de ancheta DNA, dacă PSD hotărăşte să respingă încuviinţarea urmăririi penale cerută de DNA în toamna anului trecut.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat după alegeri că formațiunea pe care o conduce a votat să continue colaborarea cu PSD. El a adăugat că îi propune premierului să analizeze dacă este nevoie de „o remaniere largă” sau de o restructurare a Guvernului. De asemenea, Tăriceanu a vorbit despre unele condiţii pe care le-ar putea pune ALDE pentru rămânerea la guvernare, cum ar fi şedinţe regulate de coaliţie, evitarea luării unor măsuri fără ştirea ALDE şi modificarea unor măsuri în domeniul economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.