Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coca-Cola a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa. Compania a redus cu 1,8 milioane de tone emisiile de CO2

coca-cola-2

Coca-Cola HBC AG a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa şi, pentru al 11-lea an consecutiv, se clasează în top 3 jucători din industria băuturilor la nivel global, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Rezultatul a fost prezentat în raportul anual global al S&P, care confirmă Indexul de Sustenabilitate Dow Jones pentru 2021 (DJSI), unul dintre cei mai importanţi parametri de referinţă la nivel mondial în materie de sustenabilitate.

"Aceasta este o recunoaştere extraordinară a muncii pe care colegii noştri o depun zi de zi pentru a construi o companie şi un viitor mai sustenabile. Este o călătorie care a început cu mulţi ani în urmă şi pe care o considerăm fundamentală pentru dezvoltarea noastră viitoare. Angajamentul pe care ni l-am asumat în octombrie anul trecut este să reducem emisiile până la net zero pe întreg lanţul de valoare până în 2040, iar realităţile dure discutate la COP26 ne reamintesc amploarea provocărilor cu care ne confruntăm şi faptul că avem, în continuare, cu toţii, multe de făcut. Ne angajăm să ne respectăm angajamentele", a declarat Zoran Bogdanovic, CEO Coca-Cola HBC.

Pe plan local, Coca-Cola HBC România a fost desemnată cea mai sustenabilă companie, pentru al şaselea an consecutiv (2016 - 2021), conform Romania CST Index, studiu realizat de agenţia de consultanţă independentă The Azores.

Potrivit sursei citate, Coca-Cola HBC AG a redus cu 1,8 milioane de tone emisiile de CO2 pe întreg lanţul valoric şi cu 6,5 miliarde de litri consumul de apă în operaţiuni, în ultimul deceniu, achiziţionează peste 98% dintre bunuri şi materii prime de la furnizori locali (din pieţele unde produce băuturile), fiecare loc de muncă din sistemul Coca-Cola susţine, în medie, alte 11,8 locuri de muncă şi 480.000 de tineri din 28 de ţări au fost instruiţi din 2017, odată cu lansarea programului comunitar emblemă al companiei #YouthEmpowered, care ţinteşte instruirea unui milion de tineri până în 2025, iar 39% dintre rolurile de conducere sunt deţinute de femei, cu obiectivul de a ajunge la 50% până în 2025.

Cinci branduri de apă minerală sunt ambalate în sticle realizate din 100% rPET în şase dintre pieţe şi, în Italia, compania face tranziţia către 100% rPET pentru toate băuturile carbogazoase comercializate în ambalaje mici. Folia de plastic, greu de reciclat, folosită la ambalarea dozelor multipack, a fost înclocuită cu KeelClip, o soluţie minimalistă de ambalaj din carton, certificat FSC, 100% reciclabil şi biodegradabil. Soluţia a fost implementată în 10 pieţe unde CCH are operaţiuni, urmând ca, în 2022, să ajungă în toate ţările UE.

În octombrie 2021, Coca-Cola HBC şi-a luat angajamentul de a reduce emisiile până la zero net pe întreg lanţul valoric, până în 2040. Compania a dezvoltat un plan concret de acţiune şi va investi 250 de milioane de euro în iniţiative de reducere a emisiilor până în 2025. Până în 2030, pornind de la un obiectiv bazat pe ştiinţă, deja aprobat, compania va reduce emisiile generate de lanţul de valoare în Scopurile 1, 2 şi 3, cu 25%, la care se adaugă o reducere suplimentară de 50% în următorul deceniu. Pentru a diminua 90% din emisiile provenite din acţiunile terţilor, CCH îşi va extinde parteneriatele curente cu furnizorii, iar în cazul în care emisiile nu pot fi reduse conform aşteptărilor, compania va investi în alte măsuri de protejare a mediului.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.