Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cocaină vândută cu 1.000 de lei doza consumatorilor din Constanța

DIICOT

Cinci persoane au fost reținute, fiind acuzate că au vândut droguri de mare risc consumatorilor din Constanța, potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța.

Procurorii DIICOT Constanța au dispus, în două cauze penale, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, potrivit mediafax.

În prima cauză, s-a reținut că pe parcursul anului 2023 un inculpat a comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis (drog de risc), către consumatori din județul Constanța pentru sume cuprinse între 250 și 300 lei.

În cea de a doua cauză, s-a stabilit pe baza probelor administrate că în cursul anului 2023 un număr de 4 inculpați au intermediat sau comercializat direct cantități de drog de mare risc (cocaină) cu prețul de 1.000 lei pentru o doză.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că un alt inculpat a depozitat și ambalat pentru vânzare, cantitatea de 327,12 grame 2-MMC (substanță cu efect psihoactiv).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de 327,12 grame 2-MMC (substanță cu efect psihoactiv), 3,22 grame rezină de canabis (drog de risc), un pistol, un cântar electronic de precizie, mai multe plicuri din plastic tip ziplock, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, în zilele de 18 și 19 decembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a patru dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu față de cel de-al cincilea.

Totodată, procurorii DIICOT Constanța au formulat propunere de arestare preventivă în lipsă pentru un inculpat care se sustrage urmăririi penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.