Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cocktail exploziv la locale: nume grele își dispută funcțiile de top din Prahova

candidati

În al treilea cel mai mare rezervor de voturi din România după București și Iași, partidele au aliniat la start nume sonore pentru alegerile locale. În județul Prahova se vor înfrunta trei foști primari, parlamentari, miniștri dar și un lider local USR care a bătut la scor PSD și PNL.

Cursa este deschisă oricărui rezultat: la alegerile europarlamentare de anul trecut, PSD a luat 20,74% din voturi, PNL - 28,3%, iar USR-PLUS - 22,57%.

În competiție intră acum separat și ALDE, PMP și probabil și Pro România care au luat și ele între 6,34% - 7,51% și pot înclina balanța decisiv.

PNL

Liberalii l-au aruncat în cursa pentru Primăria Ploiești pe Andrei Volosevici, candidat cu notorietate uriașă în municipiu ținând cont că a fost primarul urbei în 2008-2012, după care a fost senator PDL.

Candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova este Iulian Dumitrescu: senator, prim-vicepreședinte PNL, președinte PNL Prahova. Are ambiții mari în politică, spun liberalii care-l cunosc îndeaproape, a vânat inclusiv șefia națională a PNL și dispune de o avere considerabilă.

ALDE

Fostul primar al Ploieștiului în 2000-2008, Emil Calotă va candida pentru funcția de edil al municipiului din partea ALDE. Calotă este și el un nume cu mare rezonanță în municipiu. La Consiliul Județean, ALDE merge cu un alt fost primar al Ploieștiului în 1996 - 2000, Horia-Victor Toma. Toma a mai fost europarlamentar și deputat. Chiar dacă i-a pierdut pe Grațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu, ALDE rămâne în Prahova cu una din cele mai puternice filiale județene și poate încurca multe jocuri la locale.

USR-PLUS

Și USR-PLUS aliniază la start propriii candidați. Intră în cursă Răzvan Enescu pentru Primăria Ploiești și Cristi Apostol pentru Consiliul Județean. La primărie USR-PLUS merge pe mâna unui tânăr antreprenor de 35 de ani, arhitect de profesie, iar la CJ candidatul este președintele organizației USR Păulești, o comună lângă Ploiești unde USR a depășit la scor PSD și PNL la alegerile de anul trecut.

PMP

Al patrulea partid de dreapta care va merge cu candidați proprii este PMP: deputatul Cătălina Bozianu este vehiculată pentru Consiliul Județean, iar avocatul Dragoș Lucian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Educației, ar putea candida la Primăria Ploiești. PMP nu și-a bătut încă în cuie candidații.

PSD

La Consiliul Județean Prahova candidează din partea PSD actualul președinte al instituției, Bogdan Toader. La primăria Ploiești încă analizează PSD dacă îl aruncă în luptă pe actualul viceprimar Cristian Ganea sau pe senatorul Radu Oprea.

Cristian Ganea a pierdut „la mustață” primăria în 2016. În partid s-a vehiculat la acea vreme teoria că eșecul a venit pentru că a candidat la primărie și Daniel Savu (ex-senator PSD) care a „mușcat” câteva mii de voturi de pe stânga și a netezit drumul PNL.

Radu Oprea, ex-ministru pentru IMM-uri și ex-prefect al județului, este văzut ca o tânără speranță a PSD în Prahova.

De notat că PSD îi mai are de partea lor pe cei din Forța Națională, foștii miniștri Grațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu, amândoi parlamentari de Prahova. De asemenea, de data asta PSD nu-l mai are contracandidat pe Daniel Savu.

Pro România

Momentan, Pro România nu și-a anunțat oficial candidații. Sunt vehiculate cu titlu de zvon candidatura la primăria Ploiești a fostei gimnaste Corina Ungureanu, fostă campioană europeană și mondială, și candidatura fostului prefect Mădălina Lupea la șefia Consiliului Județean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.