Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COD GALBEN de INUNDAȚII: Patru județe sunt afectate

inundatii

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă atenționări Cod galben de inundații pentru râuri din județele Botoșani, Iași, Harghita și Mureș, valabile până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice, respectiv afluenții mici ai Prutului aferenți sectorului amonte Stânca Costești, Bașeu, Jijia — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Botoșani și Iași, scrie agerpres.ro.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bașeu, afluenții Prutului — amonte ac. Stânca Costești.

De asemenea, tot până la ora 24:00 se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Târnava Mare — bazin amonte s.h. Sighișoara, județele Harghita și Mureș.

Citește și: Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Feernic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.