Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod Galben de vreme instabilă în 16 județe

furtuna

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, doua atentionari Cod Galben de instabilitate atmosferica, prima valabila în 16 judete, pâna la ora 20,00, iar cea de-a doua în alte 11 judete, pâna joi seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 11,00 - 20,00, va continua sa ploua în zona Carpatilor Orientali si Meridionali si în estul Transilvaniei, unde cantitatile de apa vor depasi local 15 litri/metrul patrat si, izolat, 30-40 litri/metrul patrat. În orele dupa-amiezei, în restul tarii, pe arii restrânse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului.

Judetele vizate de prima atentionare Cod Galben sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Sibiu, Brasov, Covasna, Vâlcea, Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt si Suceava.

Pe de alta parte, în perioada 17 iunie, ora 20,00 - 18 iunie, ora 22,00, fenomenele meteo extreme se muta pe partea de sud-vest a tarii, unde, în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si în sud-vestul Transilvaniei, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului care pot lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50-60 l/mp.

Judetele vizate de atentionare sunt: Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt, Arges si Dâmbovita.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.