Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roşu de inundaţii în Timiș: Intervenţii ISU pentru evacuarea apei în zona Gladna

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a dispus mai multe măsuri, marţi seara, în contextul avertizării hidrologice Cod roşu privind creşteri rapide de debite şi depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul Gladna, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat că în localităţile Poieni, Fărăşeşti, Româneşti, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Coşava şi Homojdia au fost probleme în alimentarea cu energie electrică.

Pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara s-au deplasat cu patru motopompe remorcabile, două electropompe şi un generator electric în comuna Fârdea. Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Lugoj se intervine cu câte un autocamion, o motopompă şi un încărcător de saci cu nisip.

În contextul fenomenelor hidrologice anunţate, 46 de pompieri militari timişeni au intervenit cu 26 de mijloace tehnice - două autocamioane cu containere de stingere, două autocamioane de transport materiale, trei autospeciale de stingere, o autoutilitară, o autospecială de serviciu, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, şase motopompe remorcabile, patru motopompe transportabile, patru electropompe, un încărcător saci de nisip şi un generator de curent pentru evacuarea apei din patru curţi şi o casă în localitatea Gladna Română; evacuarea apei din 22 de curţi şi trei case în comuna Fârdea; evacuarea apei din subsolul Primăriei Fârdea; evacuarea apei din subsolul unei unităţi de cazare din aceeaşi localitate.

Pompierii, împreună cu specialiştii din cadrul SGA Timiş, monitorizează în continuare situaţia din teren, fiind pregătiţi să intervină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.