Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roșu de vreme rea în sudul Italiei - Două persoane au fost date dispărute

fr.de
taifun uragan furtuna

Vremea rea face ravagii în sudul Italiei. Este alertă meteo Cod roșu de furtună și ploi în Calabria și Sicilia, unde un râu a ieșit ieri din matcă, în provincia Trapani. Mai multe persoane au fost salvate la limită, în timp ce un cuplu este încă dat dispărut, notează mediafax.

Mai multe persoane, inclusiv turiști străini, au fost salvate, în timp ce un cuplu de vârstnici este încă dat dispărut în zona Catania.

Duminică seara târziu, în timpul unei furtuni puternice, pompierii din Trapani au salvat patru bărbați care rămăseseră izolați de o viitură, în zona orașului Castellammare del Golfo (Trapani). După două ore, cei patru - doi bărbați de naționalitate germană, un ecuadorian și un italian - au fost salvați cu câteva minute înainte de a fi luați de furia apei. Cei patru erau în hipotermie și au fost încredințați medicilor.

Ploile abundente au provocat inundații și numeroase pagube în Trapani, iar primarul a ordonat ca școlile să rămână închise luni, precum și parcurile și cimitirele.

Vremea rea care face ravagii în special în estul Siciliei, dar și în alte zone ale insulei, provoacă perturbări în traficul aerian.

Zeci de zboruri au fost anulate sau deviate, în special în Catania și Palermo, în timp ce multe alte zboruri au înregistrat întârzieri considerabile. Începând de duminică de la ora 16.55 au apărut probleme majore pe aeroportul Catania Fontanarossa. Calvarul a început după devierea primului zbor care urma să aterizeze dinspre Milano Malpensa. Problemele din estul Siciliei au dus apoi la dificultăți și pe aeroportul din Palermo, cu șase zboruri anulate și întârzieri de până la 2 ore pentru alte zboruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.