Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COD RUŞU de caniculă. Harta zonelor afectate

caldura cod rosu canicula

Administraţia Naţională de Meteologie a emis o averizare cod roşu de caniculă pentru a doua oară în istoria sa. Codului roşu din judeţele Bihor şi Arad i se mai adaugă două avertizări cod galben şi cod potocaliu.

Miercuri, 8 iulie, canicula va persista şi se va accentua. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 degrade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.