Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ştefănescu tună şi fulgeră: 'Statul Paralel şi propaganda sa stalinistă au demarat o amplă campanie de denigrare a CCR'

codrin stefanescu

Codrin Ştefănescu a declarat, joi, că în urma deciziei privind revocarea lui Kovesi, Curtea Constituţională a ajuns să fie denigrată de "Statul Paralel şi propaganda sa stalinistă", precizând totodată că în 2012 aceeaşi instituţie primea un vot de încredere din partea unor oficiali internaţionali.

"Cei care astăzi critică cu maximă nervozitate decizia Curţii Constituţionale a României, obligatoriu trebuie să-şi amintească afirmaţiile unor oficiali străini referitoare la această instituţie. Mai ales că, în contextul referendumului din 2012, prin poziţiile lor publice, oficialii internaţionali ne avertizau că trebuie respectate ad litteram deciziile CCR. Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene; Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia; Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA; Ambasada SUA de la București; Guvernul Germaniei, în mesajul către ambasadorul României din Berlin; Hannes Swoboda, Liderul Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European spuneau că nu trebuie să se pună nicio presiune asupra judecătorilor Curţii Constituţionale, şi cereau ca toate partidele să respecte deciziile luate de această instituţie, aşa cum se întâmplă într-un stat democratic", a transmis secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, într-un comunicat remis stiripesurse

Vezi şi: Bame – planta cu potențial uriaș de vindecare. Beneficiile consumului regulat

Codrin Ştefănescu mai spune că, în acel context, decizia luată de CCR în legătură cu anularea refrendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost "finală, hotărâtoare şi irevocabilă".

"Iar astăzi, în urma unei alte decizii a Curţi Constituţionale, Statul Paralel şi propaganda sa stalinistă au demarat, numai in ultimele 24 de ore, o amplă campanie de denigrare a acestei instituţii, ignorând complet recomandările oficialilor internaţionali din 2012. Adică, în stilul cunoscut al noii Securităţi se pune o foarte mare presiune pe judecătorii Curţii, contestându-se pur şi simplu instituţia în integralitatea ei. Şi asta în contextul în care decizia CCR restabilește locul constituțional al fiecărui decident în procedura de revocare a procurorilor șefi. Nervii, ura şi crizele de isterie ale reprezentanţilor Statului Paralel au o explicaţie foarte simplă: prin această decizie, sistemul securistoid pierde controlul pe care îl exercita abuziv asupra clasei politice, prin intermediul parchetelor din România, dar mai ales prin intermediul DNA. Şi, în ultima perioadă, chiar cu complicitatea lui Iohannis", a mai spus Codrin Ştefănescu.

Curtea Constituțională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Vezi şi: Afecțiunile MÂINILOR, avertisment asupra predispoziției față de anumite boli

Curtea Constituțională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existență a conflictului instituțional între președinte și ministrul Justiției, că șeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruța Kovesi.

"Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curții Constituționale.

Liderii din opoziţie au dat criticat această decizie a judecătorilor Curţii Constituţionale cu privire la revocarea lui Kovesi.

"Propunerea formulată de Tudorel Toader a primit negativ de la Consiliul Suprem al Magistraturii. Păi ce facem, în decizia Curţii nu mai există Consiliul Suprem al Magistraturii, l-au desfiinţat. (...) Înseamnă că independenţa justiţiei este desfiinţată prin această decizie a Curţii Constituţională", a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.