Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ștefănescu o contrazice pe Mihaiela Iorga Moraru: 'Nu am avut discuția asta în partid'

codrin stefanescu

Mihaiela Iorga a declarat că Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să "iasă" cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiţiei, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA. Codrin Ștefănescu o contrazice pe Iorga Moraru, spunând că nu a avut loc discuția aceasta în partid.

„Nu, nu știu, și poate dna Iorga ar trebui să spună exact. Nu am avut discuția asta în partid (ca PSD-ul să o propună pe Dana Gîrbovan ministru al Justiției), dar ceea ce spune dna Iorga este cutremurător. Adică, ei discutau la nivelul ăla cum să facă dosare unor miniștri pentru că am putea să-i propunem prim-miniștri.”, a spus Codrin Ștefănescu, la Antena3.

Amintim că la începutul anului 2017, șefa UNJR, Dana Gîrbovan, era vehiculată ca viitor ministru al Justiției, în urma plecării lui Florin Iordache. La momentul respectiv, Dana Gîrbovan a avut o întâlnire cu premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu, dar a refuzat postul pe motiv că „judecător fiind, nu poate ocupa o asemenea funcție”.

"În urma mai multor solicitări din partea presei, reafirm public ceea ce am spus şi altor jurnalişti care mi-au cerut un punct de vedere: nu voi fi eu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu pot ocupa o asemenea funcţie. Confirm faptul că am avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu în cadrul căreia am discutat şi aspecte ce privesc buna funcţionare a justiţiei şi care au fost cuprinse inclusiv în «Memorandumul privind justiţia». Am găsit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie şi aştept din partea viitorului ministru o colaborare instituţională eficientă pentru implementarea soluţiilor incluse în Memorandum", scria Dana Gîrbovan,  pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.