Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul Penal, modificat tacit în Senat

senat

Propunerea legislativă care prevede închisoare de la un an până la 3 ani pentru ofensa adusă însemnelor naţionale a fost adoptată tacit, marţi, de Senat, relateaza Agerpres.

Potrivit actului normativ, care modifică astfel Codul penal, fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani. Fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Prin dispreţ pentru însemnele României, pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se înţelege lipsa de consideraţie sau de stimă, sentiment prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenţie, defăimare.

'Însemnele naţionale cum ar fi drapelul, ziua naţională, imnul naţional stema ţării şi sigiliul statului sunt protejate de ofensă şi dispreţ în codurile penale ale unui număr mare de state membre ale UE. (...) Proiectul de lege propus vine să ofere o soluţie care corectează acest vid legislativ, reintroducând în Codul penal vechi prevederi care stipulează clar pedepse pentru ofensa adusă însemnelor statului', consideră iniţiatorii.

Propunerea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.