Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidență ciudată: în Coreea de Nord se discută despre amnistie. Discuții similare și în România

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Coreea de Nord a anunțat luni că va acorda amnistie persoanelor ”condamnate pentru crime împotriva țării și a altor persoane”, pe fondul aniversării în luna septembrie a acestui an a 70 de ani de la înființarea statului nord-coreean, informează El mundo, citând agenția EFE. O discuție similară are loc și în România, unde se discută despre o Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru amnistie și grațiere.

Citește și: Varujan Vosganian (ALDE) pune cruce unei OUG pe amnistie și grațiere: NU va exista

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 1 August, regimul de la Phenian anunțând prin intermediul agenției de știri KCNA că ”organele pertinente vor lua măsuri pentru a-i ajuta pe cei eliberați din închisoare să se integreze pe piața muncii”.

Ultima oară când Coreea de Nord a acordat amnistie pentru deținuți a fost în anul 2015, la aniversarea a 70 de ani de la înființarea Partidului Muncitorilor din Coreea, dar și în anii 2012 și 2005 când au avut loc alte evenimente politice importante.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap transmite că prin acestă măsură liderul nord-coreean Kim Jong-Un să-și demonstreze iubirea pentru popor și să profite de apropierea de Statele Unite.

Coreea de Nord sărbătorește pe data de 9 septembrie aniversarea a 70 de ani de la înființare, ocazie pe care în ultimii ani o folosea pentru a se mândri cu arsenalul său nuclear și balistic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.