Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidenţă bizară: Ambele judecătoare care vor analiza contestaţia Sorinei Pintea la arestarea preventivă au judecat-o pe Mariana Rarinca

mariana rarinca

Contestația formulată de fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea împotriva măsurii arestului preventiv dispuse de Tribunalul București în dosarul în care este acuzată de DNA de o presupusă luare de mită se va judecă vineri, 6 martie 2020, la Curtea de Apel București. Conform luju.ro, completul care va decide dacă Pintea va rămâne după gratii sau nu este format din două judecătoare care au intrat în trecut în dosarul pensionarei Mariana Rarinca: Risantea Gagescu și Corina Cornelia Mîndrilă.

Risantea Gagescu este cea care, alături de judecătorul Damian Dolache, a decis achitarea pensionarei Mariana Rarinca, trimisă în judecată de DNA pentru un aşa-zis șantaj la fosta șefa ÎCCJ Livia Stanciu.

Şi Corina Mîndrilă a avut legătură cu dosarul Marianei Rarinca. În 2015, judecătoarea a decis definitiv respingerea contestației în anulare formulate de Mariana Rarinca împotriva deciziei prin care fusese condamnată de judecătorii Dorel Matei și Anamaria Trancă la 3 ani cu suspendare. Condamnarea venise după ce s-a admis contestația în anulare a DNA împotriva achitării, singura cerere de acest fel formulată până atunci DNA. De asemenea, aceeași judecătoare Corina Mîndrilă este cea care a ținut-o pe Mariana Rarinca în arest preventiv.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.