Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidenţă incredibilă! Anunţul NASA dă frâu liber teoriilor conspiraţioniste

the martian

Agenţia aerospaţială americană, NASA, a anunţat luni că are probe ce par a confirma prezenţa apei în stare lichidă în zilele noastre pe Marte, descoperire care revoluţionează înţelegerea Planetei Roşii. Internetul a reacţionat la anunţul NASA... cu o teorie conspiraţionistă.

Anunţul că s-a găsit apă pe Planeta Roşie a fost făcut întâmplător în aceeaşi perioadă în care filmul "The Martian", cu Matt Damon, se lansează în cinematografe. O coincidenţă considerată "spooky" (înfricoşătoare) de publicaţia britanică The Guardian.

Faptul că indiciile referitoare la existenţa apei pe Marte nu sunt noi, ci datează chiar din anii '70 ai secolului trecut, a dat un imbold teoriilor conspiraţiniste, care promovează ideea că anunţul făcut de NASA este de fapt o lovitură de PR, menită să promoveze filmul la producerea căruia însăşi agenţia aerospaţială americană a contribuit.

The Martian este un film de ficțiune în care astronautul Mark Watney, interpretat de Matt Damon, rămâne singur pe planeta Marte în urma unui accident terifiant, iar ceilalți membri ai echipajului său părăsesc planeta pentru a se salva, considerând că acesta a murit. Watney se luptă să supraviețuiască pe planeta roșie o perioadă de timp de aproximativ patru ani raportat la timpul de pe Terra, atât cât durează ca o nouă misiune NASA să îl poată recupera de pe Marte.

Având provizii doar pentru maximum 50 de zile, Watney pune în practică toate cunoștințele pe care le are pentru raționalizarea alimentelor și experimentează diferite modalități de producere a hranei. Astronautul își amenajează chiar un solar pentru a crește plante care să-i asigure necesarul de calorii. În tot acest timp, din modulul său încearcă să transmită mesaje către NASA, anunțându-i pe cei de la centrul de comandă că a supraviețuit și că va rezista până să își revadă familia.

Filmul a beneficiat de un generos sprijin de specialitate din partea oamenilor de știință și a astronauților de la NASA. Data oficială de lansare în cinematografe este 2 octombrie.

Vezi şi: ANUNŢUL NASA: Ce s-a descoperit pe Marte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.