Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COINCIDENȚA STRANIE remarcată de Alexandru Rafila la cifrele prezentate de Guvern: 'Sunt similare cu cele de săptămâna trecută'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 118.054 joi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.639 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. În Bucureşti sunt 281 de cazuri noi, în Galaţi - 83, iar în Bacău şi Constanţa sunt câtre 82. Au fost înregistrate 41 de decese, bilanţul fiind 4.591. La ATI sunt internaţi 506 de pacienţi.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a remarcat o coincidență stranie la raportul cu numărul de infectări pe care Guvernul îl prezintă zilnic. Rafila a precizat că cifrele din această săptămână sunt aproape identice cu cele de săptămâna trecută. El a punctat că, în perioada următoare, ar putea exista probleme în secțiile de terapie intensivă.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

”Sunt cifre similare cu cele de săptămâna trecută, aproape identice. Atunci, miercuri, a fost vârf, acum, miercuri a fost vârf. Apoi au urmat zile cu peste 1.600, exact ca acum. Impactul deschiderii de la începutul lunii septembrie se manifestă, vedem ce se va întâmpla, dacă va exista un impact în chestiunea cu redeschiderea școlilor. A început să crească numărul de cazuri din terapie intensivă și mă aștept ca el să crească în continuare. Rămâne să vedem dacă acest grad de ocupare, care acum e de 50%, va ajunge, în unele zone din țară, să fie suprasolicitat și atunci să apară probleme.

Referitor la declarațiile că situația este sub control, este vorba de percepție. Nu știu cât este sub control din punct de vedere epidemiologic. Impactul deschiderii școlilor va arăta dacă am fost pregătiți pentru acest val și dacă autoritățile controlează situația.”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.