Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colaborarea dintre SUA și Rusia în cosmos nu trebuie să înceteze, declară directorul NASA

vestidinrusia.ro
NASA sua rusia

Colaborarea dintre Statele Unite și Rusia în spațiul cosmic este unică și de excepție, ea nu trebuie să înceteze, a declarat noul director al NASA, Bill Nelson, într-un interviu acordat publicației Politico, relatează Rossiiskaia gazeta.

Nelson a amintit despre recenta discuție telefonică avută cu șeful ”Roskosmos”, Dmitri Rogozin. Șeful NASA a subliniat, cu acea ocazie, caracterul unic al relațiilor dintre cele două țări, ”în cadrul cărora putem colabora unii cu ceilalți, indiferent de ce fel de rivalitate există între noi pe Pământ”. El a subliniat că Rusia și SUA sunt parteneri în cosmos și că el nu vrea ca acest lucru să înceteze.

Rossiiskaia gazeta amintește că, la 4 iunie, Dmitri Rogozin și Bill Neslon au avut o convorbire telefonică. Principala temă a discuției a fost continuarea colaborării în domeniul cosmosului și, în primul rând, în cadrul programului Stației Spațiale Internaționale (ISS). Șeful NASA a dat o apreciere pozitivă cooperării bilaterale și, de asemenea, și-a anunțat intenția de a prelungi perioada de exploatare a ISS până în 2030. În același timp, șeful ”Roskosmos” a ridicat în fața interlocutorului său o serie de probleme ce îngreunează în mod substanțial cooperarea. Este vorba, în primul rând, de sancțiunile introduse de Administrația americană împotriva întreprinderilor din industria spațială a Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.