Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colaci ori saltele, papucii de plajă sau prosoape se numără printre cele mai pierdute obiecte pe plajele românești

litoral

Vacanța la mare și mersul pe plajă sunt, pentru mulți, cea mai așteptată perioadă din an, însă buna dispoziție este deseori stricată de pierderea unui obiect personal. Colaci ori saltele, papucii de plajă sau prosoape se numără printre cele mai pierdute obiecte pe plajele românești, potrivit Mediafax.

Bijuterii, acte, articole vestimentare, ochelari de soare și nelipsitele telefoane mobile apar pe lista lunga a obiectelor uitate de turiști pe plaje.

Colaci ori saltele, papucii de plajă sau prosoape se numără printre cele mai pierdute obiecte pe plajele românești, dar turiștii, fie ei români sau străini, uită pe plaje și obiecte de valoare, între care bijuterii și telefoane mobile.

Potrivit polițiștilor constănțeni, ca și bunuri reclamate uitate ori pierdute pe primul loc sunt telefoanele mobile, urmate de portofele, documente, genți, chei de cameră, chei de mașină și bijuterii. Numai de la începutul acestui sezon estival, aproximativ 20 de telefoane mobile au ajuns la polițiști după ce au fost găsite pe plaje.

Citește și: Un turist chinez de 30 de ani a murit înecat la Mangalia

„De obicei, cetățenii găsesc bunurile și le aduc la sediul Poliției. În alte cazuri, sunt găsite direct de polițiști, pe plajă”, spun polițiștii constănțeni.

Iar astfel de bunuri nu sunt pierdute numai atunci când se merge pe plajă pentru băi de mare și de soare, ci și atunci când sunt organizate diverse evenimente. Spre exemplu, cei care au făcut curățenie după distracția de la Neversea au găsit sute de obiecte pierdute de festivalieri pe plaja Modern din Constanța. Astfel, pe parcursul celor patru zile de festival, polițiștii au recuperat documente de identitate, carduri bancare, telefoane mobile, chei. Au fost astfel găsite 28 de carduri bancare, 27 de cărți de identitate, patru permise de conducere, un certificat de înmatriculare, diverse gablonzuri și obiecte vestimentare, trei perechi de ochelari de soare, un portofel, două telefoane, 24 de perechi de chei și alte documente. Bunurile au ajuns la sediul Secției 3 Poliție Constanța, de pe bulevardul Mamaia, nr. 106.

Bunurile uitate sau pierdute pe plajă ajung la sediile subunităților de poliție din zona respectivă, unde sunt păstrate timp de aproximativ trei luni, perioadă în care deținătorii sunt așteptați să le revendice.

„Ca procedură, în general, bunurile sunt ținute la sediul subunităţii respective timp de maxim 90 de zile. După această perioadă, daca bunurile nu au fost revendicate, sunt depuse în camera de corpuri delicte”, arată polițiștii constănțeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.