Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colectarea de date telefonice este foarte importantă pentru securitatea SUA (director CIA)

cia

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) John Brennan a declarat duminică că strângerea de date telefonice este 'foarte importantă' pentru securitatea Statelor Unite, cu câteva ore înainte ca Senatul american să se reunească în vederea adoptării unei legislaţii care să permită NSA să continue acest program foarte controversat, relatează Reuters şi AFP. 

Dacă Senatul, convocat duminică la ora 16:00 locală (20:00 GMT), nu va găsi o soluţie, acest program de colectare de date telefonice va deveni ilegal luni la ora 00:01 (04:01 GMT), marcând o victorie clară pentru Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională care a dezvăluit amploarea programelor de supraveghere ale NSA. 

'Este ceva ce nu ne putem permite acum', a declarat John Brennan la CBS, referindu-se la expirarea acestui program. 'Aceste instrumente sunt importante', a mai spus el. 

'Pentru că atunci când vedem atacurile teroriste îngrozitoare şi violenţa din lume, noi trebuie să ne menţinem ţara în siguranţă, iar oceanele nu ne mai protejează aşa cum se întâmpla în urmă cu un secol', a mai spus el. 

Potrivit acestuia, grupuri extremiste precum organizaţia jihadistă Statul Islamic 'studiază foarte atent' ceea ce se întâmplă în Statele Unite, fie că este vorba despre divulgarea de informaţii clasificate sau modificări ale legislaţiei. 

Camera Reprezentanţilor a adoptat deja USA Freedom act, care lasă companiilor telefonice sarcina de a stoca datele apelurilor, sub un control judiciar privind modul în care agenţiile de informaţii pot avea acces la aceste date şi le pot folosi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.