Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colectiv: Patronii și pirotehnistul de la firma de artificii, arestați preventiv

explozie

Patronii firmei Golden Idea Fireworks Artists SRL, care s-au ocupat de efectele pirotehnice de la Clubul Colectiv, au fost arestați preventiv sâmbătă fiind acuzați de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, și Cristian Niță, director al firmei de artificii, vor sta 30 de zile după gratii, potrivit Agerpres.

În același dosar a fost arestat preventiv și pirotehnistul Viorel Zaharia, care este acuzat de ucidere din culpă.

Procurorii susțin că Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranță și prevederile legale în acest sens.

De asemenea, după producerea incendiului din 30 octombrie, în calitate de reprezentanți ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Daniela Niță (administrator) și Cristian Niță (director) au distrus și sustras documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările procurorilor, precum și pentru a-l ajuta pe Viorel Zaharia.

Decizia a fost luată de instanță după ce s-au realizat percheziții la sediul social din București al firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL și la un depozit al acesteia din comuna Bucșani, județul Giurgiu.

Totodată, cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Și primarul demisionar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru abuz în serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.