Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colegiile electorale de pe coasta de vest s-au închis, se mai votează doar în Alaska şi Hawaii

alegeri sua

Ziua electorală din Statele Unite a ajuns practic la final cu închiderea colegiilor electorale din statele California, Oregon, Washington şi Idaho, astfel că votul s-a încheiat în 48 din cele 50 de state din ţară, transmite miercuri EFE preluat de agerpres.

Odată cu închiderea urnelor pe coasta de vest a SUA, marţi la ora locală 20:00 (04:00 GMT, miercuri), se mai votează doar în Alaska şi în Hawaii. Cu o oră înainte (03:00 GMT), se închiseseră şi colegiile electorale în Iowa, Montana, Utah, Nevada şi o parte din statul Idaho. Dintre toate acestea, singurele considerate state-cheie, care pot înclina balanţa fie în favoarea republicanului Donald Trump, fie a democratului Joe Biden, sunt Iowa şi Nevada.

Cele două state care mai au la dispoziţie o oră pentru a vota nu sunt considerate vitale pentru rezultatul scrutinului, ţinând cont de faptul că democraţii sunt tradiţional puternici în Hawaii, în timp ce republicanii câştigă de obicei în Alaska, şi nici nu se aşteaptă surprize.

Candidatul democrat Joe Biden şi-a asigurat deja cel puţin 209 mari electori în Colegiul Electoral, faţă de 119 cât a acumulat preşedintele Donald Trump, dintr-un total de 270 care ar desemna câştigătorul, potrivit proiecţiilor principalelor mass media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.