Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colegiul Medicilor din Bucureşti: Ne delimităm de astfel de cazuri de dare şi primire a 'plicului' în sistemul de sănătate

wall-streeat.ro
spaga mita doctori

Colegiul Medicilor din Bucureşti: Ne delimităm de astfel de cazuri de dare şi primire a 'plicului' în sistemul de sănătate

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti transmite duminică, printr-un comunicat oficial semnat de Prof. Dr. Cătălina Poiană, Preşedintele instituţiei, că condamnă ferm şi se delimitează de cazurile prezentate în spaţiul public, care vizează corupţia din sistemul de sănătate şi practica de a lua bani de la pacienţi a unor medici, dacă aceste cazuri se vor confirma în justiţie. ”Spunem ferm STOP acestor cazuri şi ne delimităm, ca şi colegiu teritorial şi organizaţie profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare şi primire a “plicului” în sistemul de sănătate”, mai transmite Cătălina Poiană.

“Considerăm că este nedemn să existe astfel de situaţii pentru noi, ca medici, şi apreciem că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzaţi că au luat şpagă, dacă acestea se vor confirma în justiţie. Majoritatea medicilor sunt oameni corecţi şi profesionişti, iar aceste cazuri de corupţie umbresc relaţia dintre medic şi pacient şi ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie”, transmite Prof. Dr. Cătălina Poiană, Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

”Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacţii ale oamenilor, ale societăţii şi consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar şi că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, a mai declarat. aceasta.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti precizează: ”Spunem ferm STOP acestor cazuri şi ne delimităm, ca şi colegiu teritorial şi organizaţie profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare şi primire a “plicului” în sistemul de sănătate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.