Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Constanța utilizează un sistem de ultimă generație pentru cursurile online

Ziarul Amprenta
colegiul national mircea cel batran

Un sistem integrat de ultimă generaţie pentru susţinerea cursurilor online este utilizat la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, profesorii putând ţine orele în incinta unităţii şcolare, în interacţiune virtuală cu elevii, importanţa acestuia crescând în condiţiile în care la multe dintre activităţi trebuie făcute şi experimente demonstrative.

"În această perioadă, în care unităţile de învăţământ sunt închise, profesorii pot ţine orele în incinta liceului, în interacţiune virtuală cu elevii, ca şi când ar fi în clasă, cu ajutorul unui echipament performant ce va fi folosit inclusiv pentru recapitulările şi pregătirea pentru examenele de Evaluare naţională şi Bacalaureat", conform unui comunicat de presă transmis joi de Primăria Constanţa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Primul SMART VILLAGE din România TAIE fața marilor orașe: are APLICAȚIE prin care se pot sesiza probleme legate de COVID-19

Potrivit directorului Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", Vasile Nicoară, cu ajutorul acestui sistem pot fi realizate inclusiv activităţi administrative, consilii profesorale sau şedinţe metodice.

"Cu ajutorul Primăriei Municipiului Constanţa am achiziţionat un sistem integrat extrem de util pentru predarea online. Este vorba despre un sistem care ne permite interacţiunea între profesori şi elevi. Ne pregătim astfel pentru perioada 2-12 iunie, să realizăm în mod virtual recapitulările şi pregătirea pentru examenele de Evaluare naţională şi Bacalaureat. Putem să realizăm inclusiv activităţi administrative, consilii profesorale, şedinţe metodice, evitând astfel contactul direct şi reuşind aproape în totalitate să dezbatem şi să interacţionăm între noi", a declarat Nicoară, citat în comunicat.

Profesorul Ion Băraru a menţionat că principala piesă a sistemului este o videocameră performantă.

Citește și: Raed Arafat, reacţie la anularea amenzilor date în timpul stării de urgenţă: 'Pierdem anumite unelte în acest război'

"Piesa principală este o videocameră foarte performantă, care poate transmite tot ce se întâmplă în faţa ei. Apoi, tabla smart, care are funcţiuni multiple, şi un laptop conectat de aceste două dispozitive care permit desfăşurarea activităţilor ca şi când profesorii şi elevii ar fi faţă în faţă. Acest sistem este foarte important, având în vedere că la multe dintre activităţi trebuie să facem şi experimente demonstrative", a subliniat profesorul de fizică Ion Băraru, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân".

Conform Primăriei Constanţa, clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" va intra într-un amplu proces de reabilitare printr-un program finanţat cu fonduri europene, dar şi de la bugetul local.

Vezi și: CCR provoacă un adevărat CUTREMUR: Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile prin Decretul de instituire a stării de urgenţă

"Principalele lucrări care vor fi realizate presupun reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, termoizolarea planşeului de la pod, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calităţii aerului în interior, lucrări de modernizare a instalaţiei de iluminat şi modernizare instalaţiilor electrice", a informat administraţia locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.