Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colegiului C.D. Loga din Timişoara - Klaus Iohannis a planta un stejar

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a plantat, vineri, un pui de stejar în curtea Colegiului "C.D. Loga" din Timişoara, după ce s-a întâlnit cu elevi, dascăli şi absolvenţi ai acestui liceu de elită, care împlineşte 100 de ani de la înfiinţare potrivit Agerpres.

În discursul său, şeful statului a remarcat faptul că acest centenar din educaţia timişoreană se suprapune celui al devenirii Banatului ca parte integrantă a României de astăzi.

"Celebraţi un centenar de excelenţă, dedicare şi implicare civică, într-un an cu o simbolistică specială, aniversarea a 100 de ani de când Timişoara a devenit parte a României. 'C.D. Loga' reprezintă expresia idealurilor Marii Uniri, a acelui început efervescent al naţiunii noastre, când educaţia a fost fundamentul care a făcut posibilă unirea reală a românilor şi dezvoltarea noului stat", a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat faptul că tocmai de excelenţă în educaţie are nevoie România, altfel fiind condamnaţi, ca naţiune, la stagnare şi chiar la subdezvoltare.

Klaus Iohannis a reamintit că în cei trei ani de când a demarat proiectul "România educată", din nevoia de regândire a învăţământului din ţara noastră, în acord cu evoluţiile europene actuale, cei mai activi participanţi la grupurile de lucru din cadrul consultărilor au fost elevii.

"Sunteţi o generaţie informată, pe care o încurajez să se implice în construirea României de mâine. (...). Sărbătorim 100 de ani de excelenţă, marea familie Logană, o comunitate şcolară activă şi marcăm un scurt popas într-o poveste lungă, care va continua şi va da absolvenţilor noi motive de a se mândri", le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis celor prezenţi la întâlnirea de la Colegiul "C.D. Loga".

Pe parcursul vizitei pe care a efectuat-o în Timişoara, la invitaţia conducerii Universităţii de Vest, care sărbătoreşte vineri 75 de ani de la înfiinţarea prin decret regal, Iohannis a intrat în Sinagoga Cetate, închisă de foarte mulţi ani, pentru că s-a degradat continuu după scăderea comunităţii evreieşti din oraş.

La Muzeul de Artă a avut discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale, iar în Piaţa Unirii a fost întâmpinat de câteva sute de tineri liberali, cărora Klaus Iohannis le-a spus că "libertatea, în sens democratic, trebuie câştigată zi de zi, dar mai ales la alegeri".

Pe parcursul zilei, şeful statului a trecut şi printre grupuri de timişoreni, iar vatmanii au oprit tramvaiele pentru a-l filma, în Piaţa Libertăţii, în timp ce călătorii din vagoane l-au salutat.

Preşedintele s-a fotografiat cu numeroşi timişoreni care au dorit să aibă o poză alături de el. Un singur cetăţean i-a strigat "Jos Iohannis!", la care acesta a răspuns "Fiecare cu părerea lui!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.