Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școli închise la Teheran din cauza poluării

poluare

Şcolile primare vor rămâne închise pe parcursul zilei luni în provincia Teheran din Iran, cu excepţia a trei oraşe mici, din cauza nivelului ridicat de poluare, au anunţat autorităţile locale citate de AFP, conform agerpres.ro

Autorităţile au luat de asemenea decizia de a impune măsura traficului alternativ în Teheran, un oraş cu aproximativ 8,5 milioane de locuitori. 

Concentraţia de particule fine (PM 2,5) a crescut luni la 144 de micrograme pe metru cub, în medie, în întreaga capitală - şi chiar la 169 micrograme pe metru cub în unele cartiere, potrivit autorităţilor municipale. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) recomandă o valoare mai mică de 25 de micrograme pe metru cub, în medie, în decurs de 24 de ore. 

Autorităţile au recomandat, de asemenea, ca persoanele cu stare de sănătate fragilă (copii, femei însărcinate, vârstnici sau cardiaci) să rămână acasă. 

La mijlocul lunii decembrie şcolile au fost închise timp de câteva zile din cauza poluării. 

În fiecare an, în această perioadă a anului, poluarea atinge niveluri ridicate în Teheran din cauza fenomenului de ''inversiune termică'' - aerul rece de la altitudine, mai dens şi mai greu, previne dispersarea aerul cald şi poluat. În acest an, nivelul foarte scăzut de precipitaţii de la începutul toamnei a agravat această problemă. 

Potrivit presei iraniene, poluarea din Teheran, un oraş cu ambuteiaje frecvente, este în proporţie de 80% cauzată de gazele de eşapament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.