Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școlile din localitățile Blaj, Abrud și Cergău intră de luni în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Unitățile de învățământ din Blaj, Abrud și Cergău, județul Alba, trec de luni în scenariul roșu de funcționare, după ce rata incidenței cumulate a cazurilor de Covid a depășit 3 la mia de locuitori, informează Mediafax.

Potrivit unei decizii adoptate vineri de CJSU Alba, pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate de peste 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile, în Blaj, Abrud și Cergău, începând cu data de 26 octombrie se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față în toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura exclusiv online, în scenariul 3 - roșu.

De asemenea, CJSU Alba a decis că în aceste localități purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise, iar activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise este interzisă. De asemenea, este interzisă organizarea de evenimente private și circulația în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

Conform unui comunicat al Prefecturii Alba, activitatea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă, la fel ca și activitatea sălilor de jocuri de noroc din cele trei localități. Măsurile anunțate se aplică pentru o perioadă de 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.