Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școlile din Moldova trec la învățământ online pentru două săptămâni

Microsoft
copii online invatamant

Despre aceasta a anunțat Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după anunțarea noilor decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), transmite presa din Republica Moldova.

„Se propune trecerea școlilor în online pentru două săptămâni. Toate secțiile pe care le-am reactivat pentru internarea copiilor cu COVID-19 sunt pline”, a declarat Ala Nemerenco.

Amintim că pe 18 ianuarie, mai multe universități din Chișinău au trecut la învățământ online.

Parlamentul a votat azi declararea stării de urgență în sectorul energetic pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile.

Amintim că ieri, 19 ianuarie, Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a anunțat că Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz prin care informează că furnizorul rus urmează să deconecteze Republica Moldova de la gazele naturale.

Motivul este că Moldovagaz urma să achite integral costul consumului de gaze naturale pentru luna decembrie până la data de 20 ianuarie (conform contractului nou semnat pe o perioadă de cinci ani).

Din suma de 63 de milioane de dolari pe care Moldovagaz trebuia să le achite către Gazprom, se va reuși achitarea a doar 38 de milioane de dolari (din spusele Nataliei Gavrilița), diferența neachitată este de 25 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.