Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Collins English Dictionary a desemnat cuvântul anului 2018: Semnifică eliminarea dependenţei noastre de produse dispensabile

Collins English Dictionary

Editorii prestigiosului dicţionar al limbii engleze Collins au decis miercuri că "single-use" ("de unică folosinţă") este cuvântul anului 2018. Potrivit editorilor britanici, campaniile de reducere a poluării cu plastic au determinat o creştere de patru ori a frecvenţei de folosire a acestui termen în ultimii cinci ani, informează DPA.

"'Single-use' acoperă o mişcare globală ce vizează eliminarea dependenţei noastre de produse dispensabile", precum pungile, sticlele, paiele şi farfuriile din plastic, a explicat Rachel Quin, editor al dicţionarului Collins, într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al acestuia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Surse Întâlnire cu ușile închise în biroul lui Dragnea! Pe cine a chemat de urgență șeful PSD

"Înregistrările noastre arată o creştere de patru ori a frecvenţei de folosire a acestui cuvânt după anul 2013, după ce numeroase articole şi producţii TV precum 'Blue Planet II', realizată de BBC, au contribuit la creşterea gradului de conştientizare a publicului larg în legătură cu această chestiune ecologică", a adăugat Rachel Quin.

Alţi termeni incluşi de editorii dicţionarului Collins în Topul 10 al cuvintelor anului 2018 au fost "floss" (cuvânt ce desemnează un popular dans în Occident) şi "backstop" - termen popularizat de negocierile pentru Brexit şi care este definit astfel: "sistem care va intra în vigoare dacă niciun alt aranjament nu este făcut".

Citește și: EXCLUSIV Adevărul despre doctorul despre care s-a spus că l-a operat pe Florin Busuioc! Ce urmează să facă, de fapt – Reacție dură a Spitalului din Craiova

O intrare mai controversată este "gammon" - un termen probabil rarist -, ce desemnează o persoană caucaziană, mai în vârstă şi cu opinii politice şi sociale conservatoare.

Editorii dicţionarului Collins au alocat cuvântului "gammon" următoarea definiţie: "o persoană, în mod tipic bărbat, de vârstă mijlocie şi caucazian, cu opinii reacţionare, în special o persoană care sprijină retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană".

Citește și: Lovitură de teatru în privința medicului care l-a operat pe Florin Busuioc! Dezvăluire de ultimă oră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.